4 savjeta za rad od kuće s djecom

Rad od kuće s djecom – kako uskladiti jedno i drugo?

Vođenje biznisa je samo po sebi stresno. Ako tome dodate još bebu, još jedno dijete i još jedno dijete….

Kako raditi od kuće s djecom i ostati normalan:-)?

1. Postavite realne ciljeve za rad od kuće s djecom

To-do lista je uvijek preambiciozna i kad radite u uredu van kuće. Neočekivani prekidi, šefovi, klijenti nikad ne odrade koliko mi očekujemo i uvijek ostaje nešto na listi što se prebacuje za sljedeći dan.

Prekidi pri radu od kuće su još češći. Dok pišem ovaj tekst, jedna trogodišnjakinja plače pored mene jer joj nisam ispunila jedan zahtjev a i umorna je tako da ju moram staviti spavati. Kad nju stavim spavati, probudit će se beba:-) a i već je vrijeme ručka a ja znam samo otprilike što će biti za ručak:-). Moja to-do lista osim ovog teksta ima još jedan sastanak danas i dvije velike stvari za napraviti…Nešto će sigurno otpasti što nije visoko na listi prioriteta ali to je jednostavno tako. Živciranje će vam samo dodatno pojesti energiju koju možete upotrijebiti za nešto drugo.

2. Odvojite poslovno i privatno koliko je moguće

Kad radite od kuće, ne postoji skoro nikakva podjela između privatnog i poslovnog života. Ja pokušavam dosta toga napraviti dok su djeca u vrtiću, a nastavljam raditi nakon što odu na spavanje.

Kućni ured puno pomaže u tome da ipak malo odijelite poslovni i privatni dio, barem da vam papiri nisu razbacani po cijeloj kući.

3. Budite mobilni

Mobilnost je ključna pri radu od kuće s djecom. Moja beba je sad u krevetiću iza mene. Ali uskoro počinje sjediti i preselit ćemo se u dnevni boravak gdje će ona biti u vrtiću s igračkama a ja s laptopom na koljenima na trosjedu. Ponekad sam i vani u dvorištu jer je nemoguće djecu držati u kući zatvorene cijeli dan.

Laptot, wireless internet, mobitel su vam najbolji prijatelji pri radu od kuće s djecom.

4. Odvojite vrijeme za sebe

Rad od kuće s djecom je izrazito stresan. Ja većinu vremena imam grč u želucu i da bi ostala normalna:-) moram barem jednom tjedno otići na fitnes. Ako ne stignem na fitnes, može se i od kuće vježbati. Barem prošećite vani malo s djecom. Neki dan sam bila u šetnji s bebom i istovremeno radila iskorake (susjedi su već navikli na mene:-)) a nakon toga sam radila čučnjeve u dvorištu što je ispao super trening jer me još uvijek bole mišići.

Kako vi uspijevate “ostati normalni” radeći od kuće s djecom?

 

Foto:123rf

 

 

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više