Sizem startup ide dalje

Prošli tjedan je u Zagrebu, u sklopu regionalne turneje,  pred brojnom publikom održan Techcrunch Meetup Balkans.

Sizem startup ide dalje u Berlin

John Biggs, TechCrunchov urednik za američku istočnu obalu, poslušao je i hrvatske startupe, pa čak i jedan izraelski koji je isključivo zbog Biggsa došao u Zagreb, te zajedno sa žirijem odlučio kako demo stol na TC Disruptu u Berlinu dobiva Sizem.

Riječ je o mobilnoj i web aplikaciji upečatljivog opisa (App That Loves Your Boobs), koja bi trebala pomoći ženama diljem svijeta da napokon pronađu i kupe odgovarajuću veličinu grudnjaka. Startup Mash.me, koji nudi besplatan i jednostavan način za kreiranje animacija, bez potrebe za kupovinom skupog softvera i hardvera te učenjem baratanja alatima, osvojio je drugo mjesto a nagrada je ulaznica za TechCrunchovu konferenciju u Berlinu. Osim startupa Sizem i Mash.me, predstavili su se i startupi Usertest.me, Collabmate.me, Visiobike i izraelski Lawya.

Uz Johna Biggsa, pitcheve startupa su ocjenjivali Goran Krajnović i Boris Drilo iz T-HT-a, Cosmin Ochisor iz hub:rauma, Rodoljub Petrović iz tvrtke Celtra, Marko Skomeršić iz tvrtke Infobip te Nataša Đukanović iz Domain.me.

Riječ ohrabrenja svim startupima dao je John Biggs, koji često voli spomenuti kako je ovdje došao zbog svih malih, svijetu nepoznatih startupa koji rješavaju konkretne probleme: „Ne zanimaju me niti Facebook, niti Google. Zanimate me vi, „mali“ ljudi koji radite konkretne stvari. Imate ideje za proizvode koji ispunjavaju nečije potrebe. Znate specifične potrebe vašeg tržišta. I bez obzira na prepreke koje imate, teškog dolaska do financijskih sredstava i do medija, možete uspjeti“

TechCrunch Meetups Balkans organizira Netokracija s ciljem da se američno tržište još više upozna s balkanskim startupima i njihovim potencijalima. Prvi meetup održan je u ponedjeljak, 01. srpnja u Sofiji, a drugi u utorak, 02. srpnja u Beogradu. Nakon jučerašnjeg meetupa u Zagrebu, John Biggs i ekipa TechCrunch Meetups Balkansa završava svoju turneju sutra u Ljubljani. Ovaj događaj je od iznimne važnosti za regiju jer je to prvi puta da startupi s ovih prostora imaju priliku prezentirati svoje projekte izravno TechCrunchu, te sudjelovati na TechCrunch Disrupt konferenciji u listopadu u Berlinu.

Foto: Netokracija

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više