Srednja stručna sprema sve traženija na tržištu rada

Prema podacima portala MojPosao, u prvih 7 mjeseci ove godine objavljeno je gotovo 7.000 oglasa u kojima su poslodavci tražili djelatnike sa srednjom stručnom spremom. Gledano u odnosu na ukupan broj oglasa na portalu, oni za srednju stručnu spremu čine čak polovicu oglasa za slobodno radno mjesto.

Tržište rada – rast oglasa za srednju stručnu spremu

U odnosu na isto razdoblje 2014. godine, riječ je o rastu od 15%, odnosno do sada je zabilježeno čak 1.000 oglasa više nego prošle godine.

Poslodavci koji traže zaposlenike sa srednjom stručnom spremom najviše traže kandidate za posao konobara, prodavača, kuhara, prodajnog predstavnika i vozača.

Kao i za potrebe ostalih poslova, iskustvo je čest uvjet. Iskustvo se tražilo u 57% oglasa za srednju stručnu spremu i to u prosjeku 2 godine. Poznavanje stranih jezika navedeno je u 42% oglasa, a očekivano najčešće se radilo o engleskom jeziku.

Informatička pismenost je također bitna, ona je bila uvjet u 29% oglasa. Navedenu vještinu možete jednostavno provjeriti i osvježiti putem besplatnog online testa na EduCentar portalu.

Trenutno je znatan broj poslodavaca koji su u potrazi za djelatnicima koji imaju završenu srednju školu. Na portalu je aktivno 370 oglasa, a izdvajamo nekoliko njih:

Na području Zagreba tvrtka Svagos d.o.o. traži osobu za rad u administraciji. Poslodavac očekuje minimalno 6 mjeseci iskustva na sličnim poslovima i napredno poznavanje engleskog jezika. Svoju prijavu možete poslati putem portala najkasnije do 26. kolovoza.

Samostalnog frizera za ulogu voditelja smjene zapošljava Studio Anela u Zagrebu. Kandidat može očekivati dodatnu edukaciju, kao i bonus na ostvareni promet. Prijavite se najkasnije do 17. rujna.

Overseas Express ima otvoren natječaj za prodajnog predstavnika u Splitu. Kao uvjete, poslodavac navodi razvijene komunikacijske vještine, istraživačke i analitičke sposobnosti i 2 godine radnog iskustva. Poslodavac nudi službeni mobitel, automobili i laptop.

Hrvatska IT tvrtka zapošljava programera pripravnika koji bi radio na razvoju i održavanju backend servisa te izgradnji web stranica. Iskustvo nije uvjet, ali je prednost. Za više informacija pročitajte oglas na portalu MojPosao.

Izvor: MojPosao

Foto: 123rf

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više