Stephen Curry je NBA zvijezda kojoj je obitelj na prvom mjestu

U SAD-u brojne kompanije imaju ‘vrtiće’ ili dnevne centre za djecu kako bi zaposleni roditelji mogli raditi u blizini svoje djece. Isto tako, postoji i praksa u kojoj kompanije organiziraju takozvani „take your child to work day“, odnosno organizira se jedan radni dan u kojem roditelji dovode svoju djecu na posao.

Takva praksa, nažalost, još uvijek ne postoji u Hrvatskoj, a dovođenje djece na radno mjesto neki čak smatraju i neprimjerenim.

Doveo kćer na press konferencije

No, ponekad roditelji vode svoju djecu na posao jer ne mogu naći dadilju ili jednostavno ne smatraju da je dovođenje djece na radno mjesto neprimjereno. Najčešće su to upravo majke na koje ‘pada’ najveći dio odgovornosti brige za djecu. No i brojni očevi svoju roditeljsku ulogu preuzimaju s jednakom odgovornošću. Jedan od takvih primjera dolazi iz SAD-a.

Stephen Curry, najbolji strijelac košarkaškog tima Golden Gate Warriors i otac dvogodišnje djevojčice Riley primjer je zaposlenog oca koji je dijete doveo na posao.

Iako je Stephen Curry jedan od najboljih košarkaša Golden Gate Warriorsa, prava zvijezda nije on, nego njegova dvogodišnja kćer Riley.

Naime, u zadnjih 10 dana košarkaš je u dva navrata doveo svoju kćer na press konferencije održane povodom pobjeda njegovog košarkaškog tima. Iako je mogao ostaviti kćer na čuvanje dadilji, Stephen ju je odlučio povesti sa sobom.

Dok je Stephen novinarima odgovarao na pitanja, mala se Riley igrala s narukvicom, zavjesom, pa čak i glumila da spava.

Komentari na ovaj slučaj su različiti. Dok s jedne strane neki smatraju da djetetu nije mjesto na press konferenciji, drugi podupiru Stephenov postupak i kažu da pokazuje kako je usprkos zvjezdanom statusu, Stephenu obitelj i dijete na prvom mjestu.

Dvogodišnja Riley Curry nije privukla pozornost medija samo na press konferencijama svog oca. Bila je gošća i u kulinarskom showu njezine majke Ayeshe koji se emitira na CSN-u, gdje joj je pomagala u pripremi palačinki.

Foto: YouTube Screenshot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više