Što kažete na unajmljivanje odjeće za posao?

Biste li radije unajmili odjeću za posao umjesto kupovanja iste? Tim se pitanjem bavila tvrtka Rent the Runway koja je nedavno krenula s iznajmljivanjem poslovne odjeće. Rent the Runway je inače uspješna tvrtka koja se dugi niz godina bavi iznajmljivanjem dizajnerske odjeće i nakita.

Iznajmljivanje dizajnerske odjeće, dakle, nije nikakva novost. Već dugi niz godina postoje online shopovi koji su dokazali da i „mali“ ljudi mogu biti modno osviješteni i nositi markiranu odjeću, a da to ne mora biti skupo. Oni nude po pristupačnim cijenama dizajnersku odjeću kao što je Chanel, Gucci, Hermes, Miu Miu.

Svaka žena može imati Louis Vuitton torbu

Uz iznajmljivanje odjeće, na Zapadu postoji i praksa iznajmljivanja dizajnerskih torbi. Sigurno se sjećate scene iz filma Sex i grad u kojem osobna asistentica Louise (Jennifer Hudson) objašnjava Carrie kako svaka žena može imati Louis Vuitton torbu, bez obzira bila ona zaposlena ili ne.

Sličnu praksu je i na hrvatsko tržište donijela Dora Fanjek, iako bez dizajnerskih stvari.  Njen studio Silver Gold bavi se iznajmljivanjem torbi koje se mogu nositi svakodnevno, na posao, školu ili fakultet, ali i one za posebne prilike. Cijene torbica su veoma pristupačne.

Rent the Runway iznajmljuje odjeću za svaku prigodu

Nakon uspjeha s dizajnerskom odjećom, Rent the Runway se sad okreće drugačijem najmu odjeće. Kako prenosi portal Bizwomen – The Business Journals za Rent the Runway CEO Jennifer Hyman bilo je važno osigurati klijentima mogućnost iznajmljivanja odjeće za svaki dan, ne samo za posebne prigode.

„Osnovna stvar koju naši kupci čine svaki dan je odlazak na posao i zato trebaju različite stvari u ormaru, što je veoma skupo“, rekla je Hyman.

Nova usluga sada im omogućava pristup različitoj vrsti odjeće za 139 dolara mjesečno. Kupci mogu istovremeno uzeti tri stvari, a u cijenu je uključena besplatna dostava, kemijsko čišćenje i osiguranje.

Nadajmo se da će ovakva usluga ubrzo doći i na hrvatsko tržište.

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Kako transformirati izazove u prilike doznajte na doručku u Samoboru

Nakon uspješne i do zadnjeg mjesta rasprodane Konferencije za poduzetnice u Samoboru, organiziramo prvi Networking breakfast Samobor. U romantičnom ambijentu hotela...