Tanja Rudež dobitnica je nagrade „Europski znanstveni novinar godine“

Tanja Rudež, novinarka Jutarnjeg lista, proglašena je najboljom znanstvenom novinarkom u Europi, piše Jutarnji list.

Tanja Rudež – najbolja znanstvena novinarka u Europi

Britansko udruženje znanstvenih pisaca dodijelilo je Tanji Rudež nagradu „Europski znanstveni novinar godine“ te je time postala prva novinarka koja je dobila ovu prestižnu nagradu izvan granica Velike Britanije. Naime, do sada je ovo Udruženje nagrađivalo samo znanstvene novinare u Britaniji i Irskoj.

Britansko udruženje znanstvenih pisaca osnovano je 1947. godine, a nagradu za pisanje u područjima znanosti i tehnologije je počelo dodjeljivati prije 40 godina.

„Ovo je vrhunac moje karijere znanstvene novinarke i potvrda mog životnog mota da se s puno rada i znanja te strašću prema poslu može doći i do ovakvog priznanja“, rekla je Rudež za Jutarnji list.

Rudež je ovu prestižnu nagradu dobila za tri teksta objavljena u Jutarnjem listu – o eboli, klimatskim promjenama i o odljevu mozgova, a osvajanjem nagrade ušla je u krug novinara koji rade za neke od najpoznatijih medija na svijetu, kao što su BBC, The Guardian, New Scientist i drugi.

Iako je diplomirala fiziku na Prirodoslovno matematičkom fakultetu u Zagrebu, nakon završetka školovanja počela se baviti novinarstvom dok je paralelno radila kao profesorica fizike. No, zadnje 22 godine radi isključivo kao novinarka, a u Jutarnjem listu je od 1998. godine.

Tanja Rudež će nagradu za najboljeg europskog znanstvenog novinara primiti 25. lipnja u Londonu.

Foto: Tanja Rudež LinkedIn

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više