Top 10 aplikacija za poslovanje koje morate imati

Pripremili smo vam 10 (uglavnom) besplatnih aplikacija za poslovanje koje možete instalirati na svoj pametni telefon, a koje će vam olakšati vođenje posla i života općenito. U pravilu bi trebale biti dostupne i za iOS i za Android. No, provjerite ima li ih za  vaš uređaj, naročito kad su domaće u pitanju.

10 aplikacija za poslovanje koje morate imati

1. Asana
Softver jednostavan za korištenje, kojeg možete upogoniti i kao podsjetnik za obavljanje svakodnevnih zadaća, i kao alat za organizaciju rada na manjim projektima (besplatan za do 15 sudionika).

2. Podio
Pomoću ove aplikacije možete stvoriti svoju mini poslovnu društvenu mrežu, čiji članovi mogu komunicirati, pratiti i formirati poslovne procese, razmjenjivati podatke i sadržaje… Verzija Lite besplatna je do pet korisnika.

3. Evernote
Popularna i raširena aplikacija, koja vam omogućava brzo bilježenje ideja i drugih informacija, kao i pohranu, organizaciju te dijeljenje dokumenata s drugima.

Zabilježiti možete običan tekst, ali i cijelu web stranicu ili njen dio, fotografiju, glas, fotografije, video… Zabilježeno možete označiti radi lakšeg pronalaženja, mijenjati, komentirati, pretraživati i još štošta.

4. Dragon Dictation
Također aplikacija za bilješke, samo što snima govor i pretače ga u digitalni tekst, koji možete spremiti, poslati mailom, objaviti na društvenim mrežama… Dostupna je i za hrvatski, na žalost zasad samo za iPhone.

5. Skype
Iako osobno preferiram Googleov Hangouts, preporučit ću Skype, zato što je prošle godine držao trećinu svjetskih međunarodnih poziva, a odnedavno je i sastavni dio Windowsa.

Skype omogućuje razgovore i razmjenu datoteka online, jedan na jedan ili u konferencijskom stilu. Besplatan je koristite li ga za komunikaciju putem interneta, no ni cijene za pozive prema mobilnim i fiksnim telefonima nisu nerazumne.

6. HootSuite
Ovo je koristan alat ako vam je poslovanje u većoj mjeri vezano uz društvene medije jer omogućava praćenje korisničkih računa na Facebooku, Twitteru, Linkedinu i Foursquareu na jednom mjestu. Možete određivati kad ćete objaviti koji status, pratiti statistike, dobivati obavijesti kad se pojavi neki pojam, hashtag i lista koja su vam zanimljivi… Besplatan do pet korisničkih profila.

7. Prezi
Alat za stvaranje, dijeljenje i prikazivanje prezentacija smješten u računalnom oblaku. Besplatan ako nemate ništa protiv da vaše prezentacije vide i ostali korisnici.

8. Linkedin
Facebook poslovnog svijeta. Koristan za promociju (osobnu i tvrtke), brzu provjeru potencijalnih suradnika, partnera, kupaca, klijenata…

9. AccuWeather

Daje vam vremensku prognozu za lokaciju na kojoj se nalazite, iz sata u sat, dan za danom ili kako vam treba. Obavijestit će vas o temperaturi zraka, jačini vjetra i ponuditi još niz informacija. Korisno ako često putujete, ali dobro dođe i u matičnom gradu.

10. Find My iPhone/Find My Phone
Jako, jako korisno ako mobitel izgubite ili vam ga ukradu. Ostanete li bez uređaja, ulogirate se na svoj korisnički račun na Mreži. Ostane li ta opcija uključena, pokazat će vam gdje se nalazi. Za slučaj nužde, možete na daljinu zaključati telefon i izbrisati sve podatke na njemu.

Domaće i korisno

HZnet – aplikacija Hrvatskih željeznica koja nudi uvid u vozni red vlakova.

HAK – obavijesti o stanju na cestama, graničnim prijelazima i slično.

Pošta – ne znate gdje je najbliži poštanski ured? Ova aplikacija će vas uputiti do njega.

Bankomati HR – lokacije bankomata najvećih banaka u Hrvatskoj.

m-banking – sve veće banke imaju aplikacije i servise koje je moguće koristiti na pametnim telefonima.

Foto: <a href="Image credit: bloomua / 123RF Stock Photo“>123rf

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Konferencija za poduzetnice Hvar

Poduzetnice, na Hvaru pričamo o važnim aspektima poslovanja i problemima turizma

Poduzetnice se svakodnevno susreću s morem briga. Žele li malo 'odmoriti' i uz društvo ambicioznih i uspješnih žena poput njih razgovarati...
- Advertisment -