Poslovni uspjeh u turizmu započinje na najvećim svjetskim sajmovima

Turistički sajmovi mjesta su za informiranje o trendovima u industriji, stvaranje novih poslovnih dogovora, ali i za umrežavanje. Predstavljamo tri velika svjetska sajma koji onima u području turizma pružaju izvrsnu priliku za razvoj poslovanja.

Obavezna postaja za sve stručnjake u turizmu

Sajam ITB Berlin vodeći je svjetski stručni sajam koji okuplja cijeli svijet putovanja na jednome mjestu. Svojom jedinstvenom raznolikošću pokriva kompletan lanac vrijednosti turističke ponude. Svoju ponudu tamo svake godine predstavljaju zemlje, gradovi i regije, tour operatori, rezervacijski portali i hoteli te ostali pružatelji usluga iz više od 180 zemalja.

Brojke govore kako je ITB Berlin mjesto koje je dosad posjetilo više od 120 000 poslovnih posjetitelja. Čak 10 000 izlagača sudjelovalo je na ovom najvećem turističkom BTB sajmu, koji se sljedeći puta održava od 6. do 10. ožujka 2019. godine.

Pored poznatog geografskog rasporeda prema destinacijama, paviljoni na 170 000 m2 izlagačke površine podijeljeni su prema segmentima koji odražavaju trenutno najvažnije teme u turizmu. Na taj način posjetitelji se brzo i jednostavno mogu snaći u tom širokom spektru ponude.

Posjetiteljima i izlagačima na raspolaganju je i platforma Virtual Market Place koja omogućuje pretraživanje izlagača, proizvoda i sudionika networking događanja, stupanje u kontakt s izlagačima te ugovaranje termina na sajmu. I sve to s ciljem optimalne pripreme za posjet.

turistički sajmovi

U sklopu sajma održava se i ITB Berlin kongres, najveći i jedinstveni stručni kongres turističke industrije koji se etablirao kao centralna platforma za prijenos know-howa u turizmu. Vrhunska predavanja o globalnim trendovima i inovacijama kongres čine putokazom za cjelokupnu turističku industriju.

Osim što je platforma za stručno usavršavanje te dobar pokazivač trendova, ovaj sajam idealno je mjesto za umrežavanje, ali i odskočna daska za mnoge u ovoj industriji. Ovdje se susreću glavni donositelji odluka, stručnjaci i kupci iz svih područja turističkog lanca vrijednosti kako bi ostvarili nove poslovne kontakte i ugovorili nove poslove te se informirali o relevantnim temama i aktualnim trendovima u turizmu.

Iznos od 7 milijardi eura ugovorenih poslova na ovom sajmu dovoljan je razlog za posjet, zar ne?

Otvoreni sajmovi

turistički sajmovi

Ono što je ITB za stručne posjetitelje, CMT u Stuttgartu je za široku publiku. Sredina siječnja (12.-20.) nadolazeće godine rezervirana je za sljedeće izdanje ovog sajma koji u središte pozornosti stavlja godišnji odmor i putovanja. Zbog termina održavanja CMT prva je prilika u svakoj godini za prodaju i marketing, ali i networking u turističkoj industriji.

Izlagači iz svih krajeva svijeta na ovom B2C sajmu predstavljaju putovanja u svim oblicima -od paušalnih i individualnih putovanja, preko krstarenja i wellnessa pa sve do sportskih i avanturističkih putovanja. Posebni segmenti sajma uključuju biciklistička i avanturistička putovanja, golf i wellness putovanja te krstarenja.

Uz više od 2000 izlagača na sajmu upoznajte gotovo sve svjetske turističke destinacije.

Sjeverna Njemačka također ima svog predstavnika među najvažnijim svjetskim sajmovima turizma, a to je – REISEN Hamburg. Sljedeće izdanje ovog B2C sajma posvećenog putovanjima i slobodnom vremenu održava se od 6. do 10. veljače 2019. godine.

turistički sajmovi

Svake godine preko 800 izlagača iz cijeloga svijeta predstavlja se širokoj publici koja je 2017. godine brojala 70 000 posjetitelja. Samo neki od segmenata koje uključuje ovaj sajam su turističke organizacije i agencije, hoteli, prijevoznici, kampovi, nautički turizam, rekreacijski centri i toplice.

Sajam Reisen u Hamburgu na početku sezone izlagačima pruža jedinstvenu priliku za izravni susret s ciljnim skupinama, pridobivanje novih kupaca, pozicioniranje među konkurencijom, jačanje prepoznatljivosti i povećanje broja rezervacija.

Prilika za povezivanje

Ako ste zainteresirani za izlaganje na spomenutim sajmovima ili pak samo za posjet, obratite se tvrtki Fair Services, ekskluzivnom zastupniku brojnih sajmova u Njemačkoj.

Dugogodišnje iskustvo u suradnji s vodećim njemačkim sajamskim društvima, izlagačima i posjetiteljima sajmova, čini Fair Services kompetentnom lokalnom podrškom koja pruža sve potrebne informacije i savjete.

Informirajte se i iskoristite povoljnije uvjete!

Foto: ITB Berlin, CTM Stuttgart, REISEN Hamburg

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više