Velikodušni šef podijelio svojim zaposlenicima 10 milijuna dolara božićnice!

Danas je prilično uobičajeno biti u položaju u kojem se preispitujemo hoćemo li imati dovoljno prihoda kako bismo pokrili sve troškove života. Nerijetko se zapitamo hoćemo li dobiti bonus ili božićnicu na kraju godine te koliko će velike božićnice zaista biti. Jedan šef dokazao je koliko cijeni svoje radnike te ih je na kraju godine sukladno tome i nagradio.

U moru današnjih poslodavaca, svako malo javlja se podsjetnik da ipak postoje oni kojima je zaista stalo do zaposlenika. Onih koji cijene trud, rad i volju te uložene sate i sate napora za boljitak poslovanja. Sasvim je u redu nadati se i očekivati dobar tretman, a pritom i bonus na kraju godine koji dođe kao melem na ranu.

Tvrtka za nekretnine St. John Properties na najbolji mogući način odlučila je zahvaliti svojim zaposlenicima na njihovom trudu i znoju. Pokazali su, između ostalog, koliko su im bitni kao zaposlenici, ali i ljudi bez kojih ne bi došlo do zacrtanog cilja. Svojih 198 zaposlenika odlučili su nagraditi s 10 milijuna američkih dolara. Malo je reći da su ostali bez daha!

Povezano: Kako komunicirati kao CEO

Velike božićnice koje nisu očekivali ni u najluđim snovima

Svi zaposlenici ostali su iznenađeni i dirnuti. Podijelivši ukupno 10 milijuna američkih dolara. Te večeri, život mnogih se promijenio. Za vrijeme druženja u Salt Lake Cityju uručene su zapečaćene omotnice koje je uručio vlasnik tvrtke Edward St. John. Na pozornici je razjasnio kako svaka omotnica sadrži bonus iznos na temelju vremena provedenog u tvrtki. Primljeni iznos za svakog zaposlenika bio je pojedinačan.

Vlasnik tvrtke odlučio se na ovakav potez činjenicom kako bez zaposlenika ne bi bilo ni uspjeha. Oni su ti koji voze i upravljaju čamcem. Bez tima ne bi bilo ništa od navedenih uspjeha. Naveo je kako se ponekad može činiti kako uloženi napor na poslu prolazi neopaženo, ali zato je iznimno važno prepoznati ga. I to ne samo na poslovnoj razini, već i na osobnoj. Pri tome nauči se kako cijeniti svoje kolege, prijatelje, ali i obitelj koja u svakom trenutku čuva leđa.

velike božićnice

Povezano: Zašto vam zaposlenici trebaju biti prioritet?

Blagdansko čudo

Predsjednik tvrtke St. John Properties, Lawrence Maykrantz, izjavio je kako je tvrtka postigla glavni cilj razvijanja nekretnina od 20 milijuna četvornih metara. Time je udvostručila iznos od posljednjih 14 godina. Na ovaj način željeli su zahvaliti svakom pojedinom zaposleniku u ostvarenju tog cilja. Mnogi su se sada riješili i dugova, a sve zahvaljujući velikodušnom šefu. Po prvi put u povijesti poslovanja, tvrtka koja ima osam podružnica, pokrila je troškove leta i hotela svim zaposlenicima kako bi im se osobno uručio njihov bonus.

Edward St. John imenovan je izvršnim direktorom godine prema Baltimore Business Journalu. Nije ni čudno da je tako, s obzirom na njegovu velikodušnost. Nadamo se kako će njegov primjer poslužiti i brojnim drugim poslodavcima, jer bez zaposlenika ne bi bilo ni tvrtke!

Foto: Youtube

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

hakerski napadi

Sve je više hakerskih napada i prijevara: 5 jednostavnih metoda za...

Najnovije žrtve hakerskih napada u Hrvatskoj su Zagrebački holding i HZZO, što je još jednom pod povećalo stavilo važnost sigurnosti na...
- Advertisment -