Vila za odmor s veličanstvenim pogledom na Kvarnerski zaljev

Investitor iz Zagreba, g. Bilić, obratio se projektnom uredu Vesne Skale i Šime Babina jer je na njihovim stranicama vidio projekte koji mu se sviđaju, a posebnu pažnju mu je privukla jedna prizemnica, model Casetta. Želio je da za njega i njegovu obitelj projektiraju lijepu, ali ne i preveliku kuću za odmor na parceli koju je tek trebao pronaći. Zamisao je bila – kuća prizemnica.

Parcela s prekrasnim pogledom na more

Gospodin Bilić je ured posjetio sa suprugom, razgovarao je o njihovim vizijama i potrebama, a Vesna i Šime su na kraju zaključili da će krenuti od početka. Prvo su ih uputili u agenciju za nekretnine koja bi im mogla pomoći u odabiru zemljišta, jer projektirati mogu tek nakon što im je poznat teren na kojem će se graditi.

Nakon cca mjesec dana potrage, njihovi investitori su pronašli i kupili zemljište u Drenju, malom mjestu u blizini Labina koje vijugavo prati cestu, sa kućama smještenim iznad i ispod ceste, a sve imaju pogled na more. Vesna i Šime su otišli pogledati parcelu, odmah im se svidjela, jer je smještena u mirnom dijelu naselja, u okruženju maslina i plavetnila mora, u rijetko naseljenom okruženju sa prekrasnim panoramskim pogledom na Kvarner.

Proces projektiranja

I tako su krenuli u proces projektiranja. Na vizualizacijama se vidi model buduće kuće, koja se nalazi na prilično strmom terenu, pa je kaskadnim spuštanjem prema moru, nastalo ovakvo idejno rješenje. Kuća je zaštićena monumentalnim kamenim suhozidom sa strane ceste, a potpuno otvorena prema moru i prirodi sa suprotne strane. Kuća će imati prostrani dnevni boravak sa kuhinjom i blagovaonicom, dvije spavaće sobe svaka sa svojom kupaonicom, te i spremište sa kotlovnicom. Vani, uz kuću je smješteno prostrano sunčalište, bazen od 50 m2, te vanjski grill. U razini ceste smješteno je parkiralište za 3 vozila. Parcela je točno 1.000 m2, a kuća će imati neto površinu od 150 m2.

Ovo je poželjan model kuće i za rentu, što je i namjera investitora. Posebnu pažnju posvetili su uređenju dvorišta sa bazenom i sunčalištem. Na krovu kuće, budući će krov kuće biti tek oko metra iznad razine ceste, budući je teren iznimno strm, smještena je terasa za relax, sa koje prostire veličanstven pogled na more.

vila za odmor

Svakako kuća za užitak, kako za domaćine, tako i buduće goste.

Proizvodnja : Skala Babin grupa 2017.

Marketing i prodaja : Vesna Skala

Autor rješenja: Šime Babin

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Novi Način najbržima osigurao besplatne građevinske konzultacije

Novi način je građevinski projektantski ured u području projektiranja nosivih konstrukcija, sanacija i rekonstrukcija postojećih građevina s iskustvom na domaćem i...