Advent u Zagrebu – što sve morate posjetiti?

Advent u Zagrebu tradicionalna je manifestacija koja već sedmu godinu u nizu nudi bogat program s mnoštvom sadržaja. To je vrijeme kada hrvatska metropola živi u posebnom ozračju, odišući ljepotom dočašća kao i radošću samog Božića.

Bogat program na ovogodišnjem zagrebačkom Adventu

Osim središnjih događanja na Trgu bana Josipa Jelačića te Zrinjevcu, donosimo vam najzanimljivija događanja koja svakako trebate posjetiti ovog Adventa.

„Kod Rudolfa“ je veselo cijeli Advent, ali i ovaj tjedan

Crtići, pjesma i veselje, prepuni vrtuljak, dječji osmijesi na sve strane, miris waffla, palačinki, tople čokolade i raznih slatkih proizvoda – tako je Rudolf dočekao svoje male i velike goste!

I doista ih je dočekao pravi Rudolf, točnije maskota koju već prvi dan djeca nisu puštala ni sekundu na miru. A Rudolf na Strossmayerovom trgu ostaje do kraja Adventa, uvijek raspoložen za druženje sa svojim gostima.

U tjednu koji je pred nama čeka nas mnoštvo iznenađenja i veselih trenutaka. Uz slatku ponudu naših ugostiteljskih kućica koje su pripremile waffle, germ knedle, češki specijalitet trdelnik, pohane banane, nizozemske palačinke i još brojne poslastice, očekuje vas isto tako bogat program kako za male tako i za velike.

Danas od 14,30 sati možete dovesti svoje mališane na oslikavanje lica ili pak na vožnju vrtuljkom, a u 18,00 sati će se prikazati dječji film „Tajna starog tavana“.

U srijedu dođite na dječji film „Družba Pere Kvržice“ također s početkom u 18,00 sati.  Ostatak programa po danima  možete pratiti i na Facebook stranici: www.facebook.com/kodrudolfa!

Čarobna zimska idila na ledu na Tomislavcu

Uz zvukove dobre glazbe, svakodnevno možete klizati na otvorenom, u razdoblju od 10 do 23 sata. Također, dolazak na Tomislav će upotpuniti i bogati okusi i mirisi raznih gastronomskih delicija, ali i brojnih kulturnih sadržaja za djecu i odrasle. Više o ulaznicama i rezervaciji, ali i popustima pogledajte na web stranici www.ledenipark.hr.

Ledena bajka djeda Mraza na Zagrebačkom velesajmu

Na istočnoj strani Zagrebačkog velesajma, od 28. 11. 2016. do 02. 01.2017. u okviru Ledene bajke smjestit će se dvorac Djeda Mraza u kojem će se održavati Čarobne ture namijenjene mališanima predškolske i školske dobi, Kuća Djeda Mraza, Igloo park, te veliko Klizalište s light showom i poznatim božićnim hitovima.

Božićna čarolija na Zagrebačkom velesajmu

U paviljonu 10A održat će se Božićne čarolije s bogatim i edukativnim sadržajima kojima se potiče dječja kreativnost i radost življenja.

Program počinje 3. prosinca, a bit će otvoren svakim danom od 11 do 22 h. Očekuju vas radionice, mini seosko dvorište, zabavni park, nastupi glazbenika i predstave za djecu te mnogi drugi programi.

Advent u Zoološkom vrtu s brojnim edukativnim i zabavnim sadržajima

Advent u Zoološkom vrtu traje od 26. studenog do 25. prosinca, a sastoji se od brojnih edukativnih i zabavnih sadržaja.

Osim svakodnevnog hranjena alpake Jaspera, u 11.15 sati, izložbe crteža životinja, druženja s božićnim djedicom i kratak obilazak dijelova Zoo vrta s njim, tematskih radionica, očekuje vas još mnogo zanimljivih sadržaja, a sve detalje možete pronaći na webu Zoo-a. 

Advent na Europskom trgu u društvu kreativaca

Europski trg za vrijeme Adventa postaje omiljeno okupljalište mladih, gdje možete pogledati dobar film, ugrijati se odličnim kuhanim vinom ili pronaći neki božićni suvenir.

Također, nalazi se bogat program koncerata, atrakcija i izložbi, kao i bogate ponude europskih gradova zbog čega je idealno mjesto za sve željne dobre zabave.

Dođite i na Fuliranje

Fuliranje ove godine slavi 5. rođendan, pa su tako za posjetitelje osmislili dva nova atraktivna koncepta. u Tomićevoj Chef Street i Kurelčevoj – Disco Street.

Očekuju vas pomno birani sadržaji za uši, oči i nepce. Detaljan program pogledajte na službenoj stranici facebook.com/Fuliranje.

Najzabavnije događanje u gradu Dvorišta u novom Adventskom izdanju

Uskoro se čarolija Adventa unosi i u gornjogradska Dvorišta. Od subote 3. prosinca pa sve do 23. prosinca u razdoblju od 17 do 23 sata, Dvorišta će biti otvorena za posjetitelje (subotom već od 10 sati) i to na pet lokacija – od dvorišta Muzeja grada Zagreba u Opatičkoj 20 do atrija palače Amadé u Demetrovoj 1.

Dobra zabava i u Klovićevim dvorima

Bogati program bit će i u Klovićevim dvorima, gdje će svakog vikenda u prosincu na platou Gradec atmosferu zagrijati popularni izvođači i bendovi poput Marka Tolje, Marka Tolje, Ljetnog kina, Songkillersa, Nole, Detoura, Sare Renar, Dino Dvornik Tribute banda, Grette, a Advent će otvoriti 1. prosinca grupa Vatra.

Foto: YouTube Screenshot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

vaučeri za digitalizaciju

Vaučeri za digitalizaciju – poduzetnici, unaprijedite digitalno poslovanje

Vaučeri za digitalizaciju nastali su u projektu Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. –...