Marissa Mayer u novom poduzetničkom pothvatu nam želi olakšati dijeljenje fotografija

Marissa Mayer iz godine u godinu niže nove poslovne pothvate. Bila je zaposlenica broj 20 u Googleu, potom i izvršna direktorica Yahooa, a onda se okušala i u poduzetništvu te osnovala kompaniju Sunshine. U sklopu nje osmislila je i samu aplikaciju Sunshine, koja je zapravo alat za kontakte koji pokreće umjetna inteligencija. Iako aplikacija nije stekla veliku popularnost, Mayer se ondje nije zaustavila. Sada je podijelila vijest o novom projektu unutar kompanije – Shine. Aplikacija Shine služi za „jednostavno i intuitivno grupno dijeljenje fotografija“, napisala je Mayer na LinkedInu.

Umjetna inteligencija grupira fotografije

Ova aplikacija stvara albume u koje i vi i vaši prijatelji možete dodavati fotografije. S pomoću Shinea svaka će fotografija pronaći „svoje mjesto“ u vašem albumu, i to prema odrednicama poput vremena, lokacije i ljudi koji ondje bili. Aplikacija stvara lijepo uređene albume koji su spremni za dijeljenje s ljudima. Omogućuje da dođete do fotografija koje vam nedostaju. Shine funkcionira za buduće, sadašnje, pa čak i prošle događaje. Recimo, moći ćete dobiti fotografije s prošlogodišnjih proljetnih praznika. Izvrstan je za putovanja, zabave, druženja.

Iako neki servisi već nude ovu uslugu, u Shineu smatraju da čine razliku time što koriste umjetnu inteligenciju. AI odlučuje koje bi se fotografije mogle svrstati u koji album. Dakle, promatra gdje i kada su snimljene i tko je na njima te grupira fotografije snimljene na istoj „sceni“ ili u istom trenutku. Izbjegava fotografije koje vjerojatno ne želite dijeliti s drugima, poput snimki zaslona i ​selfija.


Pročitajte više: Ključni potezi koji su Marissu Mayer doveli do vrha


Aplikacija Shine omogućuje da i vi i vaši prijatelji podijelite zajedničke uspomene

Nadalje, tu je funkcija predloženih albuma, za što se također koristi AI. Uz vaše dopuštenje, Shine analizira vaše fotografije kako bi potražio uzorke koji označavaju grupu fotografija koje biste možda željeli podijeliti kao album. Shine predlaže albume također grupirane prema vremenu i mjestu. Ideja je da Shine bude mjesto gdje će obitelji i prijatelji dijeliti zajedničke uspomene. Grupu možete pozvati kodom albuma, vezom ili QR kodom.

Ugrađeni su i reakcije, opisi i komentari, tako da možete reagirati na fotografije svojih prijatelja. Oni također mogu reagirati na vaše fotografije. Shine sve to organizira u zanimljiv sažetak aktivnosti na vašem početnom zaslonu.


Pročitajte više: Marissa Mayer nam svojim novim projektom želi olakšati upravljanje kontaktima


Što se dogodilo s aplikacijom Sunshine?

Nakon lansiranja nove aplikacije, mnogi su se zapitali što se dogodilo s aplikacijom za kontakte Sunshine. Iako je još uvijek u funkciji, aplikacija jednostavno nije stekla veliku popularnost. U nedavnom intervjuu za Fortune upitali su Mayer nije li upravljanje kontaktima prejednostavan zadatak za sofisticiranu tehnologiju poput AI-a.

Ona je objasnila da smatraju da primjenom umjetne inteligencije, čak ne nužno na najsuvremenije načine, mogu riješiti neke korisničke probleme i uštedjeti vrijeme svojim korisnicima. Također, smatra da mogu izgraditi njihovo povjerenje u AI. Upitali su ju i kako zarađuju kad je aplikacija besplatna. Mayer je navela da za mjesečnu naknadu od 4,99 američkih dolara mogu povezati aplikaciju i s LinkedIn profilom, a ne samo s e-poštom.

Aplikacija Shine je također besplatna, a trenutno je dostupna samo za iOS. Neki komentatori na društvenim mrežama baš i nisu pozdravili ovu aplikaciju. Kako kažu, nepotrebna je jer pojedini servisi već nude slične funkcije. Osim toga, sučelje aplikacije opisuju „kao da je ispalo iz 2009. godine“. S druge strane, neki aplikaciju smatraju vrlo korisnom i navode da će ju rado koristiti.

Foto: Canva / Instagram screenshot coplaco.comunicacion

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Bright Horizons srednja škola

Zagrebačka škola u kojoj njeguju mindfulness i holizam od jeseni otvara...

Međunarodna osnovna britanska škola Bright Horizons početkom ove školske godine u Hrvatskom narodnom kazalištu proslavila je desetu godišnjicu postojanja te je...
- Advertisment -