Hrvatska aplikacija za menadžment u obrazovanju osvojila domaće i svjetsko tržište edukacije

Novi softver koji pruža olakšano upravljanje poslovnim procesima u području edukacije nastao je u suradnji škole stranih jezika Jantar i splitske tvrtke Amber IT Solutions. U kratkom roku aplikacija je prepoznata ne samo u upravljačkom kadru domaćih škola, već i diljem svijeta.

Sve na jednom mjestu

Upravljanje školom s velikim brojem polaznika nije lak posao. Poslovanje obuhvaća jedan poprilično kompleksan model koji uključuje vođenje financija, nastave te kontrolu kvalitete. To je sistem koji iziskuje puno energije, ali i ulaganja ljudskih potencijala u administrativne poslove.

Da bi se ostvarili najveći potencijali potrebno je, umjesto u takve dijelove poslovanja, uložiti u nastavu. Stručnjaci iz Jantara pokušali su ovaj problem riješiti već postojećim rješenjima na tržištu, ali nijedno nije bilo dovoljno dobro. Zato ova njihova nova aplikacija omogućuje informatizaciju poslovnih procesa koja predstavlja svojevrsno rješenje spomenutog kompleksnog problema.

Amber School Manager je integrirano cloud-based rješenje za dinamičan menadžement u obrazovanju. Ono olakšava praćenje administrativnih procedura, kao i financijsko upravljanje, a omogućava i intuitivnu biznis analizu. Ova globalno dostupna aplikacija je user-friendly, prilagodljiva i dizajnirana na način da štedi vrijeme, a posljedično i novac.

aplikacija za škole

Softver koji eliminira greške prati napredak studenata kroz bazu podataka koja uključuje portfolio polaznika, financijsku povijest, osobni arhiv i slično te na taj način omogućuje korisniku efikasno upravljanje.

Amber SM pomaže pri upisivanju polaznika i daje administratorima, profesorima i studentima relevantne informacije poput rasporeda, ocjena ili prisutnosti na nastavi, a omogućuje i podjelu digitalnih materijala za učenje. Aplikacija također ima i integrirani chat koji služi brzoj i jednostavnoj komunikaciji među pojedincima ili grupama.

Globalno prepoznati

U Hrvatskoj Amber trenutno koristi dvadesetak škola. Uglavnom se radi o jačim školama stranih jezika koje imaju implementirane neke od standarda kvalitete, ali sve više manjih škola također počinje uviđati prednosti korištenja takvog sustava.

Ipak, aplikacija nije namijenjena samo školama stranih jezika, već svim privatnim institucijama kojima je primarna usluga obrazovanje. Među njihovim klijentima zato se nalazi i nekoliko velikih zagrebačkih škola za osposobljavanje, usavršavanje i prekvalifikacije.

aplikacija za škole

Aplikacija je implementirana ne samo u domaćim institucijama, već i u školama u Srbiji, Bugarskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj, Italiji, Španjolskoj, Andori, Argentini, Peruu i Ekvadoru.

Amber School Manager pruža iskustvo krojeno po mjeri koje će zadovoljiti specifične poslovne potrebe svakog korisnika. Svaka škola traži neke svoje prilagodbe, od kreiranja neke vrste izvještaja pa sve do velikih nadogradnji poput modula za međunarodne ispite. Tako se primjerice aplikacija za talijansko tržište prilagođava na fiskalizaciju. Promjene se događaju gotovo svakodnevno i to radi prilagodbe zakonima i stranim tržištima, ali i s ciljem konstantnog poboljšanja iskustva korisnika.

Foto: Unsplash, Jantar

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više