Bakterije u poslovnoj torbi

Gdje ste sve danas bili sa svojom poslovnom torbom i gdje ste ju sve ostavili? Na stolu, na podu, u tramvaju…I onda ste s njom došli kući i stavili ju na krevet?

Poslovne torbe s više bakterija od zahodskih školjki

Prema istraživanju Inital Washroom Hygiene, ručke ženskih poslovnih torbi imaju više bakterija od zahodskih školjki. Uzorci su uzeti sa poslovnih torbi i sastojaka u njima (unutrašnjost poslovnih torbi, kozmetika i mobiteli) za ispitivanje.

Utvrđeno je da jedna od 5 ručki poslovnih torbi sadrži toliku razinu bakterija koje lako mogu zaraziti sadržaj torbe.  Iz sadržaja torbe najopasnije su kreme za ruke odnosno lice koje sadrže više bakterija od zahodskih školjki, a iza njih su odmah ruž i maskara.

Mekane kožne torbe koje najviše volimo su upravo najpogodnije za bakterije zbog svoje mekoće. Zaista ih nije problem prebrisati maramicom s vremena na vrijeme a s obzirom da se bakterije najviše prenose na kreme koje nanosimo na sebe, to bi nas stvarno trebalo potaknuti da više pazimo na njih.

Ne, ne trebate svoju omiljenu poslovnu torbu zamotati u plastiku da ju zaštitite, dovoljno je da pripazite da ju ne ostavljate na podu gdje ima najviše bakterija.

 

Foto: inmodaveritas

 

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više