Web platforma Kiidie olakšava odabir centra za čuvanje djece

Spoznaja da su djeca na dobrom i sigurnom mjestu, kada nisu u njihovoj blizini, svakom je roditelju od neprocjenjive važnosti. Sigurnost djece ne može se mjeriti s niti jednom drugom roditeljskom obvezom.

Stoga ne treba čuditi kako su roditelji spremni uložiti mnogo vremena i truda da za svoje najmlađe pronađu najbolje uvjete čuvanja u terminima svojih poslovnih obveza i odsutnosti. Rješenje ovih roditeljskih briga nudi nova web platforma – Kiidie.

Kiidie – web platforma za rješavanje roditeljskih briga

Naime, Barbara Črgar i Lana Kihas osmislile su Kiidie web platformu, koja služi za povezivanje roditelja i kvalitetnih centara za čuvanje djece na području cijele Hrvatske.

“Provodila sam dosta vremena surađujući s jednim privatnim vrtićem, gdje sam bila uključena u izradu marketinške strategije te sam uočila da zaposleni roditelji imaju veliki problem što s djecom nakon 17 sati kada se vrtić zatvori. Tada mi je na pamet pala ideja da bi bilo odlično da roditelji umjesto baka servisa i dadilja imaju sigurnu i poticajnu alternativu, kao što je vrtić ili centar za čuvanje djece, izvan radnog vremena vrtića, dakle poslije 17 sati”, prepričava nam Barbara Črgar.

Barbara je diplomirala Znanosti o okolišu na zagrebačkom PMF-u te radi u tvrtki koja se bavi konzaltingom u zaštiti okoliša. No, u stalnom traženju novih izazova, osim vođenja bloga o hrani i putovanjima te stjecanju znanja o digitalnom marketingu, Barbara se odlučila za realizaciju i ovog zanimljivog start-upa. U projekt je od prvog dana uključena i Lana, magistra ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, koja je svojim znanjem i iskustvom u velikoj mjeri doprinijela uspjehu Kiidiea.

Kiidie

“Imam dugogodišnje radno iskustvo u struci i to na različitim područjima. Trenutačno radim kao odgojitelj predškolske djece u Zagrebu, ali sam radila i u dječjem vrtiću u Dublinu te u obrazovnom centru za djecu s disleksijom u Americi. Sudjelujem u brojnim međunarodnim programima stjecanja profesionalnog iskustva, kao i na raznim seminarima i kongresima. Znanje i bogato iskustvo pomogli su u uspješnoj realizaciji ove zanimljive ideje”, otkriva Lana.

Kako ništa ne bi prepustile slučaju, Barbara i Lana su u prvom zajedničkom projektu u tim uključile još trojicu stručnjaka iz IT sektora. Ideja da na jednom središnjem web mjestu omoguće roditeljima pregled i odabir centra za čuvanje djece, kako bi mogli povjeriti svoju djecu stručnom i provjerenom osoblju, polako je počela dobivati jasne obrise.

Nakon što su početkom godine sve zamisli stavile na papir, Barbara i Lana pridružile su se programu Zagrebačkog inkubatora poduzetništva. Trenutno jedan od osam timova 9. ZIP generacije, na ovaj je način ostvario pristup mnogim domaćim i stranim mentorima, radionicama i edukacijama. Čitav ZIP-ov inkubatorski program, ubrzao im je u velikoj mjeri proces razvoja te pomogao riješiti početničke probleme u kratkom roku.

Kiidie

“Naravno, svako pokretanje start-upa nosi sa sobom velik broj izazova i neprospavanih noći. No, kada vjerujete u ideju koja bi mnogima mogla olakšati svakodnevnicu, za svaki problem se nađe rješenje”, puna optimizma zaključuje Barbara.

Prvi projekt za čuvanje djece u centrima

Projekt se trenutno nalazi u soft launch fazi, što znači da je web aplikacija i pripadajuća infrastruktura spremna i dostupna na svojoj stranici. No, obzirom da većina centara za čuvanje preko ljeta ne radi, ozbiljan početak korištenja web aplikacije planirano je za 1. rujna, kada se većina građana vrati s ljetne pauze.

U Hrvatskoj i svijetu postoje razni servisi koji omogućuju roditeljima da unajme dadilju za čuvanje djece u vlastitom prostoru. Posebnosti Kiidiea je da su njegove autorice koncentrirane na centre za čuvanje, gdje se djeca čuvaju u sigurnom i poticajnom okruženju, ali se i socijaliziraju s drugom djecom, što je iznimno važna komponenta funkcioniranja u društvu. Ovakav servis, koliko je njima poznato, još uvijek na postoji.

Kiidie

Ponuditelji usluga na Kiidieu su pravni subjekti, poput obrta za čuvanje djece, razne kreativne udruge, igraonice, sportsko-rekreativni centri te dječji vrtići. Tražitelji ovakvih usluga s druge bi pak strane, preko Kiidiea lako mogli riješiti probleme s potrebom za povremenim čuvanjem djece.

Niz pogodnosti Kiidie usluge

“Roditelji na Kiidie mogu u tri jednostavna koraka, putem mobilnog uređaja, pronaći najbliži centar za čuvanje djece, rezervirati termin te platiti uslugu mobilnim plaćanjem. Svi centri na Kiidie su provjereni i zadovoljavaju sve zakonske propise Republike Hrvatske pa su roditelji na taj način sigurni da ostavljaju djecu na čuvanju profesionalcima.”

Osim sigurnosti i stručnog osoblja, Kiidie usluga roditeljima pruža još čitav niz pogodnosti. Kako centri na Kiidieu zadovoljavaju najviše standarde u čuvanju djece, mališani pri dolasku ne prolaze poseban prilagodbeni period već se odmah integriraju u grupu.

Roditeljima i njihovoj djeci na odabir stoje razne kreativne i edukativne radionice za vrijeme čuvanja. Tu je mogućnost komentiranja i ocjenjivanja centara i stručnog osoblja radi olakšavanja izbora ostalim roditeljima, non-stop podrška za bilo kakva pitanja ili eventualne probleme, te još mnogo toga.

Kiidie5

” Trenutno dogovaramo suradnje sa centrima za čuvanje na području Grada Zagreba, dok ćemo sa 1. rujnom kada je i službeni početak rada platforme pokrivati cijelu Hrvatsku, a nakon toga planiramo širenje i na ostale zemlje Europske unije”, poručuje Barbara Črgar.

Osim same platforme na njihovoj web stranici, roditelji mogu pronaći i razne korisne savjete o djeci, odgoju i čuvanju, koje Lana piše s gledišta odgajateljice u vrtiću. Osim na internetskoj stranici mnogo zanimljivosti Kiidie nudi i na svojoj facebook stranici.

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više