Održano posebno izdanje Business Cafea u Zagrebu uz gosta Baybarsa Altuntasa

U subotu, 21. travnja 2018. od 19 do 22 h u zagrebačkom hotelu Academia, održano je posebno, 45. izdanje Business Cafea na kojem je gostovao Baybars Altuntas, osnivač i predsjednik WBAF-a (World Business Angel Forum).

Gospodin Altuntas jedan je od najutjecajnijih svjetskih poduzetnika, dobitnik niza priznanja, poslovni anđeo i investitor, veliki promotor poduzetništva, poduzetničkog mentalnog sklopa i poduzetničke kulture diljem svijeta, otac franšiznog poslovanja u Turskoj, jedan od 110 protagonista iz 22 zemlje u poznatoj TV emisiji Shark Tank/Zmajevo gnijezdo i autor jedne od pet najprodavanijih knjiga iz svijeta poduzetništva.

Recept za uspjeh u poduzetničkim vodama

baybars altuntas u zagrebu

Ovo posebno izdanje Business Cafea gostima je ponudilo pravi subotnji večernji poduzetnički izlazak na večeru s Baybarsom i kolegama poduzetnicima iz osam zemalja uz priliku da puno toga doznaju o tome kako poduzetništvo funkcionira na svjetskoj razini, kako od svog posla napraviti franšizu i proširiti je svijetom, kako poslovne anđele brzo uvjeriti da ulože u našu ideju.

baybars altuntas u zagrebu

Baybars je za uspjeh u poduzetništvu naglasio presudnu ulogu mentalnog sklopa, koji se ujedno i najteže mijenja, imanje zdravog poslovnog modela umjesto poslovnog plana, preuzimanje kalkuliranih rizika, osudivši riskiranje i ulaganje baš svega što imamo u svoju ideju, te važnost da prvo zaradimo onda ulažemo novac, ponajviše u marketing koji je presudan za dugoročan uspjeh. Gospodin Altuntas istaknuo je i da dokle god nismo izdali prvi račun smo wannapreneurs, a pravi poduzetnici smo kad imamo kupce, koji su temelj svakog biznisa.

Istaknuo je važnost promicanja etičnosti u globalnom biznisu što je zajednička odgovornost.

Na pitanje koja je najbolja investicija odgovorio je u sebe i svoj biznis.

baybars altuntas u zagrebu

Istaknuo je važnost edukacije o poduzetništvu, davanja natrag društvu navodeći dobre primjere niza zemalja gdje je kako se i on zalaže situacija da država potiče i pomaže onima koji pomažu poduzetnicima, poslovnim anđelima i dr.

baybars altuntas u zagrebu

Također je naglasio važnost liderstva, objasnivši da u svakom poduzetničkom pothvatu dođe trenutak kad poduzetnik postane zarobljenik svog posla. I tada treba donijeti presudnu ulogu, želi li tako nastaviti ili želi novi život uvođenjem ljudi boljih od sebe na rukovodeća mjesta.

baybars altuntas u zagrebu

Iznenađenje koje su organizatori pripremili bila su tri pitcha, sva tri su oduševila publiku i dobila vrijedne povratne informacije od Baybarsa koji je sve ideje ocijenimo odličnima.

Sve aktualne informacije o Business Cafeu mogu se pratiti na www.businesscafe.info

Foto: Business Cafe

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Vlada prisiljava poduzeća u vlasništvu gradova i županija na suzbijanje klijentelizma

Zbog visokog koruptivnog rizika funkciju praćenja usklađenosti trebat će uvesti trgovačka društva u vlasništvu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.