Besplatna mobilna aplikacija Loko vožnja prati vaša poslovna putovanja

Ako ste ikad imali tu sreću (ili nesreću) da za kraća poslovna putovanja koristite vlastiti automobil, znate da vas je uz to čekala i poprilična papirologija. Od traženja putnog naloga, ispunjavanja svih traženih podataka poput prijeđenih kilometara, vremena provedenog na putu pa do objašnjavanja zašto ste uopće išli na poslovni put.

Upravo je taj segment poslovanja nekako najdulje odolijevao informatizaciji. No, na tržištu se pojavila domaća aplikacija tvrtke Relago, Loko vožnja, koja vam omogućava da barem evidenciju vožnje i sve što ide uz nju, popunjavate direktno na zaslonu svog pametnog telefona.

Loko vožnja – kraća poslovna putovanja na dlanu

No, prvo da razjasnimo jednu stvar. Što je to ustvari loko vožnja? Loko vožnja je vožnja na koju djelatnik ide privatnim vozilom na mjesto udaljeno manje od 30 kilometara od sjedišta tvrtke. Za sve dulje vožnje izdaje se putni nalog. I da, u loko vožnju ne ubraja se putovanje na i s posla.

Dakle, aplikacija Loko vožnja bit će vam korisna ako često vlastitim automobilom posjećujete klijente koji su unutar 30 kilometara od sjedišta vaše tvrtke. Ili čak ako obavljate različite poslove za tvrtku, a koristite privatno vozilo.

Aplikacija je inače veoma pregledna, jasna i izuzetno jednostavna za korištenje.

Dovoljno ju je instalirati na pametni telefon (trenutno je dostupna za Android, ali radi se i na verzijama za druge mobilne platforme), upisati tražene podatke (datum i vrijeme polaska, ime vozača, vozilo i početno stanje kilometara) i pokrenuti praćenje loko vožnje na početku te na kraju označi kraj vožnje. Aplikacija će automatski izračunati prijeđenu kilometražu, a na korisniku je da upiše svrhu i relaciju vožnje.

Loko_vožnja_1

Dodatna je prednost što aplikacija pamti podatke o vozaču i vozilu, tako da te podatke nećete morati ponovno upisivati kod svake nove vožnje.

U aplikaciji ćete moći pregledati i popis dosadašnjih loko vožnji što vam može izvrsno poslužiti i kao evidencija posjeta pojedinim klijentima ili mjestima. Također, u popisu možete pronaći i koliko vam je vremena bilo potrebno da dođete do određene destinacije, što zna biti korisno za planiranje sljedećeg putovanja.

Podatke o putovanju potom možete poslati na e-mail ili ih preuzeti u pdf-u kako bi na kraju mjeseca mogli predati podatke na potpis i isplatu.

U kombinaciji s još jednom aplikacijom, Putni nalozi, olakšano je i knjiženje loko vožnji u JOPPD obrascu.

Naravno, treba napomenuti kako je za pravilno korištenje aplikacije potrebno uključiti GPS na pametnom telefonu kako bi aplikacija mogla pratiti vaše putovanje i računati kilometražu.

Ako ste često poslovno u privatnom automobilu i radite kraće relacije, ova bi vas aplikacija mogla spasiti dosadne papirologije, ali i smanjiti mogućnost za pogrešku na najmanju moguću mjeru.

Pod uvjetom da pametni telefon s instaliranom Loko vožnjom ne ostavite u uredu ili kod kuće te da se sjetite aktivirati praćenje loko vožnje prilikom sjedanja u automobil.

Vjerujemo da kad jednom isprobate ovu aplikaciju i shvatite koliko je zapravo jednostavna i korisna, neće biti problem uključiti ju kad god krenete privatnim automobilom obavljati poslovne stvari.

Loko_vožnja_app

Foto: Relago

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Tko ima hrabrosti, viziju i znanja reformirati razvojno ograničavajuće PDV politike?

Tko vas šiša - poručuje država vlasnicima frizerskih salona kojima stopa PDV-a od 25% onemogućuje daljnji razvoj. Stoga u vrtlogu nadolazećih...