BodyRecog među 50 najinovativniji tvrtki u svijetu iz područja sporta

Molekularna biologinja Anita Bušić je u svojoj tvrtci LiveGood znanje molekularne biologije pretočila u inovativnu aplikaciju Bodyrecog koja na temelju tjelesnog tipa izrađuje personalizirani program prehrane, tjelovježbe te otpuštanja stresa.

Kako spominje portal Netokracija, prema fondaciji Hype – Global Sport Innovation – Competition RIO 2016. BodyRecog je prepoznata kako jedna od 50 najinovatinijih tvrtki u svijetu iz područja sporta. Uz to, dobila je i pravo na promociju u časopisu „Top 50 Most Innovative“ koji će dospjeti u ruke 10 milijuna ljudi i institucija.

Aniti ovo nije prvo međunarodno priznanje. Dosad je osvojila 11 prestižnih međunarodnih nagrada za ovu inovaciju.

Danas se znanja usvajaju preko aplikacija

BodyRecog je inovativna fotoaplikacija koja digitalno mjeri ljudsko tijelo, prikazuje rezultate mjerenja na fotografiji izmjerene osobe, analizira dobivene podatke, objašnjava zdravstvenu biometriku, procjenjuje zdravstvene rizike te daje stručne preporuke na temelju dobivenih podataka.

Aplikacija je nastala nakon što je Anita shvatila da se u današnje doba lakše usvajaju znanja preko aplikacija, nego čitajući knjige o čemu je najprije razmišljala.

Namjenjen je svima iz područja sporta – sportskim stručnjacima, nastavnicima tjelesnog odgoja, fitness i wellness centrima, ali i različitim biomedicinskim institucijama, lječilištima, biomedicinskim stručnjacima te zdravstveno osviještenim pojedincima.

Prilikom vježbanja ili kod dijetnih programa, korisnici mogu vidjeti gdje su točno u centimetar na tijelu izgubili masno tkivo ili pak dobili na mišićnoj masi. Osim toga, otkriva se rizik za bolesti srca i krvnih žila, dijabetes i neke vrste karcinoma. Aplikacija nudi sustavne povratne informacije ali i podrške od liječnika, trenera, nutricionista i sl.

Predstavljanje na Olimpijskim igrama u Riju

Anita će prvu verziju lansirati na Olimpijskim igrama u Riju. Ali prije toga, preliminarno će se sustav predstaviti na Europskim sveučilišnim igrama 2016. u Zagrebu i Rijeci koje počinju 12. Srpnja.

Anita je za Netokraciju otkrila kako je došla do investicije. „Od poslovnih smo anđela iz Švicarske dobili 85.000 eura, a očekujemo još 60.000 eura unutar mjesec dana te idemo na seriju A u lipnju s američkom firmom kada dižemo 1-2 milijuna dolara.“ Dodala je kako će se američka podružnica zvati BodyRecog Metrics, a sjedište će biti u Bostonu.”

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više