Poznata inovatorica Anita Bušić krenula u osvajanje svjetskih tržišta s aplikacijom BodyRecog

Na ovogodišnjem CES-u, najvećem sajmu potrošačke elektronike, koji se prošlog tjedna održao u Las Vegasu, SAD, svoj je inovativni proizvod predstavila i nagrađivana inovatorica Anita Bušić.

BodyRecog – sustav za procjenu zdravstvenog stanja

Anita Bušić spojila je svoje znanje o molekularnoj biologiji s idejom o softverskom programu za personalizirani program za procjenu zdravstvenog stanja ljudi na temelju tjelesnog tipa i oblika osobe, i nastao je BodyRecog.

No što je zapravo BodyRecog? BodyRecog je inovativna fotoaplikacija koja digitalno mjeri ljudsko tijelo, prikazuje rezultate mjerenja na fotografiji izmjerene osobe, analizira dobivene podatke, objašnjava zdravstvenu biometriku, procjenjuje zdravstvene rizike te daje stručne preporuke na temelju dobivenih podataka.

„Prvi modul BodyRecoga omogućava korisnicima uspješnije oblikovanje tijela. Odnosno, prilikom praćenja bilo kojeg programa dijete ili vježbanja, korisnici mogu pratiti gdje su točno u centimetar na tijelu izgubili masno tkivo ili dobili na mišićnoj masi, te to s vremenom pratiti na vidljiv i mjerljiv način. Osim otkrivanja korisnikovih zdravstvenih rizika za srčano-žilna oboljenja, dijabetes i neke vrste raka, svrha prvog modula BodyRecoga je pomoći korisniku zadržati motivaciju i ustrajati u svojoj namjeri promjene životnog stila, te nuđenje sustavne povratne informacije i podrške, ali također omogućava dodatnu podršku i povratnu informaciju od liječnika, trenera, nutricioniste, prijatelja, i sl.“. objasnila nam je Anita Bušić.

Uz razvoj same aplikacije, u tvrtki Live Good pripremaju i tržište sa strateškim partnerima te znanstvenu validaciju i verifikaciju aplikacije, kao i klinička ispitivanja potrebna kako bi s aplikacijom mogli ući na medicinsko tržište.

Prošlog tjedna, točnije od 6. do 9 siječnja, na sajmu CES (Consumer Electronics Show) u Las Vegasu, svoj je proizvod predstavila i Anita. Iako su se njezina očekivanja odnosila najviše na pronalazak novih strateških partnera koji bi bili zainteresirani za distribuciju, odnosno primjenu BodyRecoga, ta su očekivanja bila i više nego nadmašena.

„Osim toga, pronašla sam nove suradnike za daljnji razvoj aplikacije, za daljnji razvoj poslovanja, za različita rješenja marketinga BodyRecoga, te zainteresirane ulagače. Definitivno više nego što sam očekivala. Ujedno sam svakodnevno imala medijske pažnje“, rekla nam je Anita.

BodyRecog dolazi u dvije verzije – kućne za zdravstveno osviještene pojedince, i profesionalne za liječnike, trenere, nutricioniste, farmaceute, biomedicinske znanstvenike i druge stručne osobe.

Anita i njezin tim dovršavaju razvoj prvog modula kućne i profesionalne verzije BodyRecog aplikacije pa ih uskoro možemo očekivati i na tržištu.

BodyRecog_Anita

Foto: Anita Bušić

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

2 KOMENTARI

  1. Molim tko zna e-mail ili broj telefona Anite Busic da mi ga proslijedi. Anitu trebam zbog njenog racunalnog programa …. za uzimanje mjera s ljudskog tijela …. Hvala, Zlatko iz Zagreba

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više