Čak 7 od 11 polaznika Vip alumni programa dobiva posao u Vipnetu

Prva generacija odabranih polaznika uspješno je završila Vipnetov jednogodišnji program plaćenog profesionalnog i poslovnog razvoja, Vip alumni. Nakon stjecanja prvog radnog iskustva većina polaznika pronašla je posao u Vipnetu.

Prilika za mlade i visokoobrazovane bez radnog iskustva

Pored sedmero polaznika koji karijeru nastavljaju u Vipnetu, dvoje ih je pronašlo posao izvan Vipneta dok dvoje polaznika izlazi na tržište rada s godinom dana relevantnog radnog iskustva koja će im pomoći u pronalaženju posla.

Kako bi mladima olakšao prijelaz iz sustava obrazovanja u svijet rada i potaknuo pozitivne trendove u zapošljavanju, Vipnet je u sklopu projekta društveno odgovornog poslovanja „Čini pravu stvar“ prošle godine pokrenuo Vip alumni program čija je svrha profesionalni i osobni razvoj mladih stručnjaka te stjecanje prvog radnog iskustva. Koliko je to bitno za mlade u Hrvatskoj pokazuju i rezultati Eurostata za ožujak prema kojima je Hrvatska i dalje u samom vrhu zemalja EU s najvišim stopama nezaposlenosti mladih od 45,5 posto. S druge strane, stope nezaposlenosti mladih u Njemačkoj, Austriji i Danskoj kreću se u rasponu od 7,2 do 10,8 posto.

Tijekom godine dana trajanja Vip alumni programa polaznici su prošli niz razvojnih aktivnosti. Kroz mentorski rad s Vipnetovim menadžerima i rukovoditeljima, stručne edukacije, uključivanje u korporativne projekte i razmjenu unutar Telekom Austria Grupe, polaznici su stekli vrijedno radno iskustvo. Svi alumniji su se pokazali izvrsnima, a zaposleni su oni koji su bili raspoređeni na pozicije na kojima se u proteklom razdoblju ukazala potreba za zapošljavanjem. Posao u Vipnetu dobili su Vip alumni: Jelena Pevec, Tomislav Bohm, Domagoj Rudeš, Mate Knezović, Luka Mak, Milan Banjac i Ivan Zgurić.

Svi alumni su iznimno talentirani pojedinci koji su se istaknuli svojim inovativnim razmišljanjem i pozitivnim pristupom radu. Pokazali su da su kreativni i da imaju odlične ideje. Otvoreni su, ne boje se iskazati svoj stav i dati iskren feedback. To potvrđuje da su se odlično uklopili u Vipnetovu korporativnu kulturu u kojoj je timski rad jedna od temeljnih vrijednosti. Posebno me veseli što je na kraju programa čak sedmero polaznika pronašlo svoje radno mjesto u Vipnetu“, izjavila je Alis Kaznačić, direktorica Odjela upravljanja ljudskim potencijalima Vipneta.

Vip_alumni_Alis_Kaznacic

Jednogodišnji razvojni program obuhvatio je četiri modula treninga: Komunikacija i timska komunikacija, Strateško razmišljanje, Osnove tehnika inovacije i upravljanja projektima, coaching i feedback. Razvoj stručnih kompetencija bio je pokriven treninzima iz stručnog područja svakog od polaznika, kao i nizom internih treninga iz područja financija, marketinga, tehnologije, prodaje i upravljanja projektima. Razvojne aktivnosti odnosile su se na posjete drugim odjelima sa svrhom da polaznici steknu direktan uvid u poslovanje tog odjela te x.change program međunarodne razmjene koji im je omogućio posjet srodnom odjelu sestrinske kompanije unutar Telekom Austria Grupe, uz razmjenu iskustva i znanja.

Alumni su pozitivno ocijenili program te ga smatraju korisnim za stjecanje prvog radnog iskustva, nadogradnju svojih stručnih znanja i stvaranje networkinga, a sve to u međunarodnom okruženju.

Svoje iskustvo u Vipnetu bih opisao ukratko kao nešto najbolje što mlada osoba može poželjeti za početak svog profesionalnog razvoja. Izdvojio bih rad u vrlo izazovnom i dinamičnom radnom okruženju uz brojne edukacije, radionice te naposljetku priliku za rad na inovativnom projektu na kojem se pruža prilika za prezentiranje svoje kreativnosti i novih ideja. Vjerujem da je ovakav početak karijere kakav pruža Vipnet jedinstven u Hrvatskoj, a poziv za ostankom u ovom odličnom radnom okruženju svakako je šećer na kraju jedne iznimne godine“, rekao je alumni Domagoj Rudeš.

Foto: Vipnet

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Kako transformirati izazove u prilike doznajte na doručku u Samoboru

Nakon uspješne i do zadnjeg mjesta rasprodane Konferencije za poduzetnice u Samoboru, organiziramo prvi Networking breakfast Samobor. U romantičnom ambijentu hotela...