Vipnet uzbudljivu trkačku sezonu najavio proljetnim polumaratonom

Vipnet je na konferenciji za medije najavio uzbudljivu trkačku 2017. godinu, pri čemu je najavljena suradnja s čak 12 popularnih i najposjećenijih utrka diljem Hrvatske.

Suradnja s najposjećenijim utrkama

„Prošle je godine na 13 najpopularnijih utrka diljem Hrvatske 17.500 trkača pretrčalo gotovo 150.000 km što je više nego da su tri puta optrčali Zemlju.  Popularizaciji zdravog i aktivnog života pomogli su i naši kolege iz Vip running tima, koji svoje sportske ciljeve tijekom godine vežu uz našu društvenu crowdfunding platformu Čini pravu stvar. Iako je ovo tek druga godina da podupiremo trčanje kao aktivnost, ponosni smo što je Vipnet zauzeo treće mjesto u percepciji trkača. Veseli nas što i ove godine na 12 najpopularnijih utrka diljem Hrvatske okupljamo najveću trkačku zajednicu te se nadamo da će sve veći broj pasioniranih trkača vezati svoja sportska postignuća uz dobrotvorne ciljeve i udruge s naše platforme Čini pravu stvar. S obzirom na stalan porast broja trkača evidentno je da ovdje nije riječ o prolaznom hitu nego da se u Hrvatskoj stvara pravi trkački pokret“, istaknula je Martina Rizman Matić, direktorica Korporativnih komunikacija Vipneta.

Nakon što je trkačka godina otvorena Splitskim polumaratonom koji je okupio više od 1600 trkača iz cijeloga svijeta, početak proljetne sezone navijestit će u nedjelju 19. ožujka Vip ZAGREB21 proljetni polumaraton.

Direktor utrke tim je povodom iskoristio priliku da zaželi trkačima sreću: „Nakon prošlogodišnjeg uspješnog prvog izdanja utrke na kojoj je sudjelovalo nešto više od 900 trkača, ove godine očekuje nas veća utrka s više od 1500 sudionika. Iako mi trkači trčimo po svim vremenskim uvjetima, nadamo se da će nas u nedjelju poslužiti vrijeme jer otvaramo proljetni dio sezone, mnogima i najdraži. Veseli nas činjenica da nas je Vipnet prepoznao kao pouzdanog partnera te vjerujemo kako zajedno možemo doprinijeti još snažnijem razvoju natjecateljskog, ali i rekreativnog trčanja u Hrvatskoj“, poručio je Robert Franjković.

Vip i trčanje u 2017

Robert Franjković predstavio je i Plitvički maraton, Karlovački cener, Šibenskih deset, DuRun10K i Krapinski cener, a u najavi nove Vip running sezone sudjelovali su i Senad Hodžić, direktor utrke Istrian Wine Run, Renata Miličević iz organizacijskog odbora Wings For Life World Run,  Zoran Medved, organizator RijekaRun utrka, Igor Pavlović, koordinator Osječkog Ferivi polumaratona i Nedeljko Vareškić, organizator Zagrebačkog noćnog cenera. Posebni gosti su bili ambasadori Wings For Life utrke – prošlogodišnji pobjednik i proslavljeni triatlonac Dejan Patrčević i trkačka rekreativka, TV voditeljica Ana Radišić koja će nastupiti na velikom broju utrka ove godine, među kojima su i RijekaRun, WFL i Zagrebački noćni cener.

12 utrka koje Vipnet podržava u 2017. godini

Nakon već spomenutog Splitskog polumaratona i Vip Zagreb21, prvog dana travnja u Slavoniji će se okupiti trkači iz cijele zemlje na Osječkom Ferivi polumaratonu. Rijeka će od 8. do 23. travnja u sklopu festivala sporta i rekreacije „Homo si teć“ još jednom biti poprište najmasovnijeg trkačkog događanja u Hrvatskoj – RijekaRun utrka. 7. svibanj rezerviran je za spektakularni zadarski Wings for Life World Run na kojemu se ove godine očekuje rekordnih 8000 sudionika. 4. lipnja na rasporedu je atraktivni Plitvički maraton, koji se može pohvaliti jednom od najljepših maratonskih trasa u Europi dok će 9. lipnja grad na četiri rijeke ugostiti Karlovački cener, večernju utrku koja prolazi kroz povijesnu jezgru grada.

Početak rujna (2.9.) rezerviran je za jedinstveni Istrian Wine Run, najzabavniju atletsku utrku na ovim prostorima. Jesenski dio sezone 21. listopada, uoči rođendana Dražena Petrovića, otvara Šibenskih deset, čija će trasa osim uz Unescove spomenike kulture prolaziti i pored spomenika košarkaškog Mozarta na Baldekinu. Kultni Zagrebački noćni cener na rasporedu je 5. studenog, dok će se onaj Krapinski trčati 2. prosinca. Sezonu će 1. siječnja 2018. zaključiti DuRun, atraktivna utrka čija trasa prolazi kroz samo povijesno središte Dubrovnika.

Vip i trčanje u 2017

Trči za pravu stvar

Svojem sudjelovanju na atraktivnim utrkama diljem Hrvatske trkači mogu dati i humanitarnu notu i time dobiti dodatni vjetar u leđa za svoje sportske pothvate. Organizatori većine ovih utrka će tako u suradnji s Vipnetom omogućiti trkačima da pokrenu dobrotvorne fundraising izazove putem Čini pravu stvar u zamjenu za besplatne kotizacije. Preko Čini pravu stvar – Vipnetove društvene platforme za dobrotvorni fundraising dosad je za 28 udruga pokrenuto 49 izazova, a prikupljeno je više od 60 tisuća kuna. Dobrotvorne izazove pokreću brojni građani s ciljem prikupljanja donacija za udruge koje podržavaju i osvještavanja zajednice o različitim društvenim problemima. Među njima je i veliki broj trkača, a gotovo polovina svih pokrenutih izazova je vezana za trčanje.

21. ožujka je Međunarodni dan sindroma Down, a na platformi Čini pravu stvar  već su postavljena 3 izazova koje trkači mogu podržati ili pokrenuti novi izazov za neku od udruga: humanitarna predstava „Krtice“ u Čakovcu za koju možete kupiti kartu ili uplatiti donaciju za Udrugu za sindrom Down Međimurske županije, sudjelovanje Igora Delača na Osječkom Ferivi polumaratonu kojim vas poziva na donaciju Udruzi za Down sindrom Osječko-baranjske županije i grada Osijeka, te obilježavanje Međunarodnog dana sindroma Down u središtu Virovitice i donacija Udruzi za Down sindrom Virovitičko-podravske županije.

Foto: Vipnet

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više