Dođite na radionicu Proslava Kineske Nove godine 2017 – Godina Pijetla

Kina je druga po veličini ekonomija u svijetu, a u budućnosti će odigrati vodeću ulogu u svjetskim poslovima. Zbog toga je korisno znati njihov jezik.

I dok svi biznismeni u Kini tečno govore engleski jezik, oni kojima nije poznat njihov jezik, otpočetka su stavljeni u loš startni položaj, a moguće su i kulturalne i neverbalne greške kod sklapanja poslova.

Proslava Kineske Nove godine 2017 – Godina Pijetla

I zato vas škola stranih jezika EuroBIZ Centar poziva na radionicu kineskog jezika Proslava Kineske Nove godine 2017 – Godina Pijetla koja će se održati u petak  27.1.2017. od 19:30-20:15 sati, u Švarcovoj 18 u Zagrebu.

Riječ je o uvodnoj radionici, na kojoj postoji mogućnost upisa na tečajeve kineskog jezika.

Voditeljica je Kineskinja Sisi Peng koja dolazi iz Shanghaia, a radionica će se odvijati na engleskom i kineskom jeziku.

Na radionici će se proći kroz uvod u pojam Kineske Nove godine s gledišta povijesti, mitova, hrane, novogodišnjih aktivnosti i ostalih običaja s naglaskom na suvremene novogodišnje proslave te razlike u običajima južnog i sjevernog dijela Kine.

Također, biti će prikazan kratki film o kineskoj obitelji za novogodišnjom večerom, kao kratki uvod u kineski bonton prilikom objeda i kod ispijanja alkoholnih pića.

Polaznici će naučiti kako na kineskom zaželjeti sretnu Novu godinu i ostale novogodišnje čestitke. Također, naučit će kako napisati „Sretna Nova godina“ i „pijetao“ kineskim pismom. Kroz ovu vježbu se kratko uvode pravila pisanja kineskih slova te značenja i mitovi vezani uz svaki znak. Počevši s godinom Pijetla, uvod u filozofiju 12 kineskih horoskopskih znakova kroz simbolizam svake pojedinačne životinje i utjecaj određenih znakova na ljude.

Zbog ograničenog broja mjesta, obavezna je prijava na moj mail [email protected] ili na 099/6230134.

Foto: Pexels

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Trudnica naslovnica

Prva trudna izvršna direktorica na naslovnici poslovnog časopisa

Suosnivačica tvrtke Wing Audrey Gelman je prva vidno trudna izvršna direktorica na naslovnici poslovnog časopisa. Časopis Inc. dobio je brojne pohvale...