Epson Ink Tank pisači ispisuju za dvije lipe po listu!

Epsonovi pisači s nadolijevanjem tinte omogućavaju nikad povoljniji ispis učenicima, studentima i kućnim uredima te tvrtkama. Utrošak tinte po A4 listu kod jednobojnih Ink Tank pisača spustio se na svega dvije lipe.

Epson Ink Tank L355 sve u jednom uz minimalne troškove

Epson je lansirao novu generaciju Ink Tank pisača s integriranim spremnicima za tintu. Model L355 idelan je za kućne i male urede, ali i za učenike i studente koji žele pronaći načine kako smanjiti troškove ispisa. Uređaj ima ugrađene spremnike za tintu izuzetno velikog kapaciteta koji se jednostavno i učinkovito nadopunjavaju originalnim Epsonovim tintama. To korisnicima omogućava ultra nisku cijenu ispisa po stranici, dok Epsonova Micro Piezo tehnologija jamči vrhunsku kvalitetu ispisanih dokumenata i fotografija.

epson ink tank l355

L355 je sve-u-jednom uređaj s funkcijama ispisa, skeniranja i kopiranja. U originalnom pakiranju dolazi s četiri bočice s tintom kapaciteta 70ml te uz dvije dodatne bočice s crnom tintom, što donosi ukupni kapacitet ispisa od 12,000 stranica. Jedan komplet s četiri bočice može ispisati do 4000 stranica u crnoj ili 6500 stranica u boji te cijenu ispisa u boji smanjuje na 3,5 lipe po A4 listu ili svega 18 kn za jedno pakiranje A4 papira 500 listova. Uređaj podržava aplikaciju Epson iPrint koja omogućuje bežični ispis s pametnih telefona i tablet računala putem Wi-Fi umrežavanja.

Kod modela L800 komplet od šest pojedinačnih bočica s tintom, zapremine 70 mililitara, u crnoj, cijan, magenta, žutoj, svijetloj cijan i svijetloj magenta boji, priložen je u pakiranju s novim pisačem, što donosi odličan odnos uloženog i dobivenog. Jedan komplet tinti dovoljan je za ispis čak 1800 fotografija veličine 10 x 15.

epson ink tank L800

Tisuće i tisuće kuna uštede

Cijena ispisa još se više obrušava u slučaju novih jednobojnih Ink Tank pisača. Epson WorkForce M200 višenamjenski je pisač s ugrađenim sustavom spremnika, karakterističan po tome što radi samo s crnom tintom. Uređaj je moguće umrežiti putem Etherneta, a opremljen je i automatskim posluživačem listova. Uz pisač se isporučuju dvije Epsonove originalne bočice s tintom – jedna početna i jedna standardna kapaciteta 140 ml. S te dvije bočice koje su uključene u originalno pakiranje može se, nakon početnog punjenja sustava, ispisati čak 11000 stranica.

epson workforce M200

Usporedimo li WorkForce M200 sa sličnim laserskim pisačima (koji su poznati po svojoj štedljivosti) vidjet ćemo da je ispis samo crnom tintom trenutno najpovoljnije ispisno rješenje koje se može pronaći na tržištu. Trošak tinte po jednom A4 listu kod ovih pisača iznosi svega dvije lipe.

Vrlo jednostavnom kalkulacijom doći ćemo do podatka da tinta za ispis 10 tisuća stranica A4 formata stoji svega 200 kuna. S druge strane, u slučaju povoljnog laserskog pisača kojega nudi jedan od Epsonovih konkurenata, toner za ispis 10 tisuća A4 stranica stoji čak 3437 kuna. Razlika je naprosto astronomska, tolika da je početna cijena Ink Tank pisača zajedno s troškom ispisa 10 tisuća stranica manja od iznosa koji biste potrošili samo na toner laserskog pisača.

Dostupnost i cijene

• Model L355 dostupan je na hrvatskom tržištu po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1675 kn. Bočica s tintom zapremine 70 ml stoji 55 kn u maloprodaji (preporučeno). S kompletom od četiri tinte može se ispisati do 4000 stranica u crnoj ili 6500 stranica u boji.

• Model WorkForce M200 dostupan je na hrvatskom tržištu po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1955 kn. Bočica s tintom zapremine 140 ml stoji 131 kn u maloprodaji (preporučeno). S jednom bočicom tinte zapremine 140 ml može se ispisati do 6.000 stranica.

• Model L800 dostupan je na hrvatskom tržištu po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 3168 kn. Bočica s tintom zapremine 70 ml stoji 95 kn u maloprodaji (preporučeno). S kompletom od šest tinti može se ispisati 1800 fotografija formata 10×15.

Foto: Epson

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

UGP konferencija

UGP konferencija i ove godine okuplja stručnjake, vizionare i entuzijaste

Mjesto gdje se susreću inovacije, strateško razmišljanje, slave dosadašnji uspjesi i postavljaju temelji za budućnost hrvatskog poduzetništva. Sve ovo objedinila je...