Gwyneth Paltrow glumačka karijera smeta u poduzetničkom projektu Goop

Poduzetnica Gwyneth Paltrow, javnosti poznatija kao holivudska glumica, svoju je glumačku karijeru „ostavila po strani“ kako bi se posvetila svom privatnom biznisu. 2008. godine pokrenula je tvrtku za digitalne medije i e-trgovinu i nazvala ju Goop, i tako svoj hobi pretvorila u biznis.

U intervjuu objavljenom na LinkedInu govorila je o izazovima s kojima se susrela kao poduzetnica te pokazala kako nije jednostavno u poduzetničkim vodama ni onima koji imaju svoj kapital. Ipak ne žali što se maknula od glumačke karijere i posvetila svom biznisu, već naprotiv, nikad nije bila sretnija.

Digitalni lifestyle brand Goop osvaja Ameriku

No, danas priznaje kako možda nije imala baš dobro osmišljen plan za svoj biznis. Napustila je svoj dobar posao, a za novi koji je osnovala nije mogla predvidjeti kakav će postati, no imala je viziju kakav bi mogao biti jednog dana.

Njen lifestyle magazin Goop daje savjete o životu, a započeo je kao privatni projekt namijenjen njenim prijateljima. Nedavno je  kreirala i kozmetičku liniju za njegu lica organskog porijekla.

Prva reakcija na Goop bila je izvanredna. Imala je i desetke tisuća pretplatnika, a javnost i mediji su ostali zapanjeni zašto se uopće odlučila na takvo što. New York Times je objavio članak na nekoliko stranica u kojem su preispitivali njenu odluku.

Paltrow je prva poznata glumica koja je pokrenula biznis i postala poduzetnica, barem u digitalnom svijetu.  Iako je ranije bila javna osoba i bavila se sasvim drugim poslom, slava joj stvara probleme i u sadašnjem poslu.

Ranije joj nije smetalo što su tabloidi pisali o njoj, no sada kao poduzetnica vidi posljedice. Smatra kako je velika razlika kada netko pročita trač da kupujete zaručnički prsten ili kad vas  zovu investitori jer su pročitali razne priče u novinama kako napuštate posao.

I upravo to je jedan od najvećih izazova s kojima se susreće u svom poslu –  njen prijašnji posao joj ponekad  šteti, premda on nema nikakve veze s njenom novim pothvatom.

Trenutno radi na novoj strategiji za Goop, zbog čega je zadovoljna i sretnija nego ikad u životu. I bez obzira što novine piše, kaže kako ne namjerava napustiti tvrtku.

Foto: Screenshot – LinekedIn interview

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više