Iskorak – moćna vježba za vretenaste noge i čvrstu stražnjicu

Užurbanost svakodnevnog života nam ostavlja malo vremena koje možemo posvetiti same sebi. S obzirom na broj ljudi koji vode sjedilački načina života, sve se više naglašava kakve posljedice takav način života ima na naše zdravlja. Bez obzira da li ste majka i kućanica, poslovna žena ili oboje, 15 do 20 minuta dnevno svatko može pronaći za sebe.

Budi fit mama – vježba iskoraka

Sunčana Seletković vlasnica je branda “Budi fit mama“. Kao majka i poslovna žena, zna koliko je teško pronaći vrijeme za sebe. Upravo zbog toga osmišljava vježbe tako da traju 15 do 20 minuta, tijekom kojih dajete sve od sebe, a odlično je i to što za izvođenje vježbi nije potrebno puno prostora tako da vježbe možete raditi i na radnom mjestu tijekom pauze.

Nakon Sunčaninih prvih i drugih serija vježbi, donosimo vam i treću seriju vježbi. Sada Sunčana posvećuje pažnju jednoj od najpopularnijih vježbi za stražnjicu i noge – iskoraku. Iskorak je jedna od najboljih vježbi za jačanje stražnjice i nogu, ali samo ako se pravilno izvodi.

Prva vježba – statični iskorak

Ova vrsta iskoraka je odlična za početnike. Stanite u dovoljno veliki raskorak, tako da kada se s jednim koljenom spustite na pod, da vam koljeno bude pod kutom od 90 stupnjeva. Uvucite trbuh, ispravite leđa i spustite se jednim koljenom na pod. Kod dizanja čvrsto stisnite stražnjicu. Kako bi povećali intenzitet vježbe, nakon spuštanja koljena na pod, dignite ga pred sebe. Napravite 10 ponavljanja za svaku nogu.

Iskorak 1

Druga vježba – prednji  iskorak

Druga vrsta iskoraka je ona za malo naprednije vježbače i zove se prednji iskorak. Stanite ravno te jednom nogom zakoračite naprijed, a drugu nogu spustite na pod po kutom od 90 stupnjeva.

Iskorak 2

Treća vježba – stražnji iskorak

Stražnji iskorak se radi kao i prednji, samo zakoračite unatrag. Dakle, stanite ravno te jednom nogom zakoračite unatrag tako da koljeno spustite pod kutom od 90 stupnjeva.

Iskorak 3

Prednji i stražnji iskorak možete raditi zasebno, ali ako želite povećati intenzitet vježbe, radite ih uzastopno. Dakle, prvo prednji i odmah stražnji iskorak. Za svaku nogu napravite 10 ponavljanja – možete prednji i stražnji iskorak zasebno ili si možete kombinirati oba.

Svaku od ovih vježbi ponovite 3 puta i napravit ćete odličnu tjelovježbu za noge i stražnjicu.

Foto: Youtube Screenshot

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Tata CEO

„U posljednjih sam 10 godina zaradio doktorat i došao na poziciju...

Tobi Emonts-Holley prije nekoliko je dana na svojem Twitter profilu objavio 'tajnu' poslovnog uspjeha. Naime, ovaj otac šestero djece uspio je...
- Advertisment -