Kako preživjeti blagdane bez dobivanja na težini?

Za vrijeme blagdana obično imamo grižnju savjesti zbog kolača i slastica koje smo pojeli. Uz to, strah nas je od nakupljanja suvišnih kilograma.

Želite li ove godine pristupiti drugačije i u novu godinu ući bez viška kilograma, naše članice Helena Fjorović iz Linea Snelle i Sunčana Seletković, vlasnica biznisa Budi fit mama vam u tome mogu pomoći. A osim korisnih savjeta kako preživjeti blagdane bez dobivanja na težini, imaju i odlične programe za ovo razdoblje.

Blagdani bez viška kilograma

Helena nam je kazala kako mnoge žene kad čuju da radi u Linea Snelli, kažu kako će se javiti i krenuti s programom, no iza blagdana. „U prijevodu to znači da će se potpuno opustiti i prepustiti blagdanskoj hrani i alkoholu, te da očekuju još nekoliko kilograma više“, smatra Helena. A taj se trend neumjerenosti većinom nastavi i nakon blagdana.

I zato nije potrebno čekati. „Krenite SAD i radite na sebi upravo u blagdansko vrijeme“, savjetuje Helena te dodaje kako je važno krenuti raditi na sebi upravo u blagdansko vrijeme i naučiti kako jesti, koliko, što kad se pred vama „ukaže“ cijeli stol pun kolača i šampanjca i raznoraznih sokova punih šećera.

3 savjeta za dan prejedanja Sunčane Seletković

Sunčana Seletković priznaje kako se i ona sama najviše u ovo blagdansko vrijeme veseli kolačima, koje obožava. No, ipak joj je draže biti ponosna na samu sebe jer je uspjela održati ravnotežu između treniranja i unosa blagdanskih kalorija.

„Tijekom godina bavljenja fitnesom shvatila sam da je vrlo lako prijeći granicu s kontroliranog jedenja na prejedanje. To je osobito izraženo u vrijeme blagdana i na godišnjem odmoru“, smatra Sunčana ali priznaje kako je na godišnjem odmoru jača motivacija jer želi izgledati odlično u kupaćem kostimu. I zato su blagdani opasnost i za njenu liniju jer je veliki gurman i voli i slatke i slane delicije (iako slatke mrvicu prednjače).

Premda postoje istraživanja kako održati kontrolu nad unosom prevelikih količina hrane, Sunčana smatra da je dovoljno ispuniti i par preduvjeta za jedan dan prejedanja (ali to ne vrijedi i za više dana nekontroliranog prejedanja).

1. Taj dan potrebno je odraditi jedan dobar intenzivan trening, najbolje u jutarnjim satima (ako inače vježbate u teretani koja je za vrijeme blagdana zatvorena napravite sljedeći trening: 10 skok čučnjeva, 10 sklekova, 10 marinaca, 10 trbušnjaka i upor od 45 sekundi – napravite ovaj trening tri puta)

2. Svakih dva do tri sata napravite seriju od 10 čučnjeva i 10 sklekova ili barem 20 iskoraka (10 sa svakom nogom). Te vježbe aktivirati će GLUT 4 protein koji će olakšati prijenos ekstra ugljikohidrata direktno u mišiće i izbjeći će se povećanje masnih naslaga.

Možda je malo komplicirano, pogotovo ako vam dođu gosti.  I zato ih ostavite u dnevnom boravku dok odradite svoj mini trening…. Jer sjetite se da je dobitak višestruki.

3. Nastavite normalno jesti pet malih obroka dnevno i unositi velike količine vode sljedećih nekoliko dana – riješit ćete se zadržane vode u tijelu i natečenog izgleda,  vodom ćete smanjiti navalu želje za hranom, izbjeći lažne signale gladi i poboljšati probavu.

Uz to, Sunčana savjetuje sljedeće:

„Nemojte se prežderavati i stalno misliti o tome koju ćete sljedeću slasticu ubaciti u usta. Opustite se, uživajte u društvu obitelji i prijatelja, zabavljajte se i uživajte u svojoj omiljenoj hrani. Shvatite taj dan kao nagradu za sebe jer ste je proteklih tjedana zaslužili držeći se pravilne prehrane i redovitog vježbanja“.

Do prekrasnih ženstvenih linija tijela u Linea Snelli (uz blagdanski popust)

Osim održavanja ravnoteže između treniranja i unosa blagdanskih kalorija, za postizanje ženstvene linije tijela mogu vam pomoći i u Linea Snelli.

„U Linea Snelli dame učimo da ne postavljaju svome tijelu ekstremne zahtjeve, da ne gladuju (i ne prejedaju se), već da ga tretiraju s ljubavlju i sve što unesu u svoje tijelo i stave na njega da bude zato što mu žele najbolji osjećaj na svijetu. Uz to, individualnim vježbama unutar 20 minuta postižemo prekrasne ženstvene linije tijela, upravo one o kojima sanjate cijeli život. Da! Mi odlučujemo kako će naše tijelo izgledati. Briga o tijelu nema kraja ni početka. Briga o tijelu je konstanta i ne mora biti teška ni naporna. Jer na kraju, svaka briga o sebi se vidi, isto kao i ne briga. Želim vam da budete ponosne na sebe, ne samo ovih blagdana jer vi to možete, a osjećaj je fantastičan!“

Još jedan razlog zašto biste trebale već sada krenuti raditi na sebi je i blagdanski popust u Linea Snelli, gdje vas časte s wow 30 % popusta na najcjelovitiji program i daruju 2 radiofrekvencije, a WiA članice imaju dodatni bonus od 50 % na 1 mjesec.

Blagdani bez viška kilograma

Sve što trebate je izabrati lokaciju u Zagrebu koja vam najviše odgovara, a članice nakon prezimena mogu moraju upisati WiA.

Novogodišnji izazov: Do male crne haljine

Oni kojima je potreban veći poticaj i sustavni pristup mršavljenju, mogu se i pridružiti 28-dnevnom Budi fit programu „Novogodišnji izazov: Do male crne haljine“.

Uz pomoć ovog jedinstvenog programa cikliranja ugljikohidrata za brzo i sigurno gubljenje masnih naslaga bez gubitka mišića, možete zablistati u svojoj maloj crnoj haljini već na Dočeku.

Program je započeo u subotu 3. prosinca, no još uvijek se možete priključiti ili ga naknadno koristiti, kad se želite u kratkom vremenu „stesati“ za neku posebnu priliku.

Više o programu možete pronaći na linku.

Foto: 123rf

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više