Kako je Alina Morse postala CEO sa sedam godina

Kao djevojčica od samo sedam godina Alina Morse osmislila je svoj brand i postala poduzetnica. Po povratku s ocem iz banke Alini je netko ponudio lizalicu, no otac ju je upozorio da one nisu dobre za njene zube. Poput svakog znatiželjnog djeteta koje ne prestaje s pitanjima, malena je Alina upitala tatu zašto ne postoje lizalice koje neće nauditi zubićima. Tako 2012. počinje njena priča o nevjerojatnom uspjehu i Alina uskoro postaje CEO dok su se njeni vršnjaci još igrali u pijesku.

Zolly Candy

Alina i njena obitelj sljedećih su nekoliko godina proveli u istraživanju. Pokušavali su otkriti koje bi sastojke željeli upotrijebiti u svojim zdravim lizalicama i kako bi ih pripremali. To je rezultiralo s mnogo pokušaja u obiteljskoj kuhinji. Pećnica i mikrovalna poslužile su kao „mjesto zločina“ na kojem su se iskušavali različiti recepti i Zollipops su rođeni! Uz tatinu pomoć Alina je uspjela dobiti suradnju s lancem zdrave prehrane Whole Foods, a ubrzo su se njeni slatkiši počeli prodavati i na Amazonu. Danas su ondje treći po redu najprodavaniji tvrdi slatkiš. Zollipops se prodaju u više od 25 000 trgovina, uključujući i Walmart, a kompanija Zolli Candy na listi je najbrže rastućih kompanija u 2019. godini.

Povezano: Žene koje podupiru druge žene su uspješnije!

Jedna od najbogatijih tinejdžerica na svijetu

Kako je dobit kompanije rasla tako se Alinina obitelj sve više uključivala u posao. Njena majka Sue, koja je prije radila u prodaji, na sebe je preuzela organizaciju posla, a otac Tom, bivši konzultant, sada je Alinin menadžer.

Danas četrnaestogodišnja Alina Morse uspješno balansira srednju školu, satove plesa i dužnosti CEOa. Iako mnogi vjerojatno pomisle kako su joj njene godine prepreka, Alinin otac tvrdi suprotno. Smatra kako joj je upravo neiskustvo prednost jer ne poznaje granice i usudi se ići naprijed.

alina morse

„Djeca su u tim godina jako hrabra i ne postoje pitanja koja se boje postaviti. Upravo je u tome Alinina prednost pred drugima.“

Povezano: 6 hobija poznatih i uspješnih žena!

Ipak Alina priznaje da ju ponekad nisu shvaćali ozbiljno zbog njenih godina, ali nikada nije dopuštala da to utječe na nju. “Kada progovorim na sastanku, svi shvate da znam što radim.” Nije od malena bila toliko hrabra i kaže da se kao mala djevojčica bojala javnih nastupa, no sada je spontana i opuštena. S ocem prisustvuje na nekoliko konferencija godišnje gdje govori pred mnoštvom ljudi i svojim radom i neobičnim poslovnim putem inspirira mnoge poduzetnike.

U čemu je tajna njenog uspjeha? “Bitno je jedino da nešto želite i volite i da usmjerite svu svoju energiju kako biste učinili svijet boljim mjestom”, kaže Alina. Upravo jer voli pomagati drugima 10% njene zarade odlazi za financiranje projekta One Million Smiles koji u školama nastoji prenijeti djeci važnost brige o oralnom zdravlju.

Alina Morse najbolji je dokaz kako nije bitno imate li 9 ili 90 ako želite započeti raditi ono što volite.

Foto: Instagram, Facebook

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

dijete plače u avionu

Pa što ako dijete plače u avionu?

Majka i njezina četiri mjeseca stara beba letjele su avionom deset sati – od Seula u Južnoj Koreji prema San Franciscu...
- Advertisment -