Kate Winslet u borbi za prirodnu ljepotu, bez photoshopa

Kada nam netko spomene Hollywood odmah nas asocira na glumu, ali i na glamur i zvjezdani status. No, žene u Hollywoodu se susreću s različitim oblicima diskriminacije, kao razlika u plaćama ili ageizam. Rijetko koja glumica iznad 35. godine dobiva velike uloge u filmovima i to pretežito zbog toga što Hollywood cijeni mladost i ljepotu.

Jedna od takvih „starijih“ glumica je i Kate Winslet, poznata prvenstveno po svojoj ulozi u filmu Titanic. Ali ona je odlučila svoj utjecaj i slavu iskoristiti za borbu protiv nerealističnih standarda ljepote, kojima i sam Hollywood doprinosi. Ona je photoshopu rekla: „Ne, hvala“.

Kate Winslet dodala klauzulu o zabrani retuširanja njenih slika

Naime, Kate Winslet odlučila je u svoj ugovor s L’Oréalom dodati klauzulu zabrane retuširanja njezinih slika. Nema uklanjanja bora, zaglađivanja linija lica, niti uklanjanja bilo kakvih nepravilnosti koje se na ovoj 40-godišnjoj glumici već primjećuju.

Njena odluka nije nikakvo iznenađenje budući da je glumica već odavno poznata po svojim izjavama da ne želi i ne voli nikakvo retuširanje. Tako je još 2009. godine, sa samo 34 godine, u intervjuu za Harper’s Bazaar izjavila kako više voli prirodan izgled.

„Ovdje imam bore, koje se jako vide. Kada vidim plakate od filmova, uvijek ću reći: ‘Vi ste izgladili moje čelo. Možete to promijeniti natrag?’, rekla je tada Winslet.

No, nisu samo plakati za filmove bili problem. 2003. godine javno se požalila na časopis GQ koji joj je smanjio obujam nogu za trećinu, a 2013. godine časopis Vogue joj je retuširao lice do neprepoznatljivosti.

Osim što Winslet osobno ne želi izgledati umjetno, u intervjuu za E! News objasnila je kako to nije jedini razlog za zabranu photoshopa u ugovoru s L’Oréalom. Winslet je prepoznala koliki utjecaj magazini, koji većinom promoviraju savršen izgled, imaju na današnje mlade djevojke.

„Mogu govoriti samo za sebe i raditi stvari koje su važne samo meni te se nadati da će i drugi ljudi slijediti moj primjer“, rekla je Winslet te nadodala da svi imamo obavezu prema mlađim generacijama.

„Meni je to važno jer smatram da svi mi imamo obavezu prema mlađim generacijama žena. Mislim da se one ugledaju u magazine i u žene koje su uspješne u svojoj karijeri. Ja želim toj generaciji reći istinu o tome tko sam ja jer one trebaju snažne vođe. Na svima nama je odgovornost da odgojimo snažne mlade žene…“, objasnila je Winslet.

Winslet je i sama odrastala uz negativne komentare o izgledu ženskog tijela.

“Kada sam odrastala, nikada nisam čula pozitivne komentare o izgledu tijela od nijedne žene u mom životu. Čula sam samo negativne. Smatram da je to štetno jer si onda programirana kao mlada žena da odmah kritiziraš svoj izgled”, rekla je Winslet u intervjuu za US Magazine.

Zato se odlučila na drugačiji pristup prema svojoj kćeri tinejdžerici koju od malena uči da mora biti ponosna na svoj izgled, kao i na obline koje je dobila od svoje majke.

Osim što je poznata i ponosna na svoje bore, Winslet je poznata i kao jedna od rijetkih glumica koja je kroz cijelu karijeru svoje obline isticala bez ikakvog srama i bez ikakve potrebe za dijetama kako bi se “uklopila” u postojeće standarde ljepote.

Foto: Flickr/ Elena Tubaro

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više