Obama američkim nogometašicama: Pokazale ste da igrati kao cura znači igrati opako

Jeste li čuli da je SAD pobijedio na Svjetskom prvenstvu u nogometu? Ako niste, nije ni čudno jer se radi o ženskom nogometnom prvenstvu. Možda nogometašice nisu privukle preveliku pažnju svjetskih medija, ali su definitivno privukle pažnju američkih medija i predsjednika Baracka Obame.

Obama čestitao nogometašicama na pobjedi na Svjetskom prvenstvu u nogometu

Predsjednik Obama ugostio je žensku nacionalnu nogometnu ekipu u Bijeloj kuću kako bi im čestitao na postignutom uspjehu na Svjetskom prvenstvu u nogometu za žene održanom u Kanadi ranije ove godine. Naime, nogometašice su SAD-u donijele pobjedu na prvenstvu i zauzele prvo mjesto nakon dugih 16 godina.

Nogometašice su pobijedile ekipu Japana s 5-2 i tako odnijele pobjednički trofej u SAD. Postavile su i neke nove rekorde u ženskom nogometu, poput najbrža dva gola u povijesti FIFA-e.

„Ove nogometašice zaslužuju svu moguću pozornost. Nakon dugih 16 godina i mnogo odricanja i napora, vratile Ameriku na vrh i to su napravile sa stilom“, rekao je Obama.

Predsjednik Obama je u svom govoru pohvalio individualan trud svake nogometašice, ali i njihov napor u lansiranju kampanjeShe Believes“, kojoj je cilj bio ohrabriti mlade nogometašice da vjeruju u sebe.

„Mjesec dana prije prvenstva lansirale su kampanju ‘ She Believes ‘, tako ohrabrujući mlade fanove da vjeruju u sebe. Bilo kroz tu kampanju ili na terenu, one su inspirirale milijune djevojaka da sanjaju, ali su i inspirirale milijune dječaka da na djevojke gledaju drugačije, što je jednako važno“, pohvalio je tim predsjednik Obama te nadodao: „Ovaj tim je naučio svu američku djecu da igrati kao cura znači igrati opako…. igrati kao cura znači biti najbolji.“

Na finalnoj utakmici je bila i najmlađa kćer predsjednika Obame, Sasha, zajedno s unukom potpredsjednika Joea Bidena, Maisy.

Foto: Screenshot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više