Donosimo program konferencije “Žene u financijama”

Konferencija „Žene u financijama“ održat će se 11. svibnja u hotelu Dubrovnik, i to već peti put u organizaciji Women in Adria. Donosimo program u kojemu će top menadžerice podijeliti znanja stečena u najizazovnijim trenucima u karijeri i savjetovati o trenutnoj krizi. Uz edukativna i inspirativna predavanja, ovo je i dobra prilika za networking čija se korisnost u poslovnom svijetu dokazuje iz dana u dan. Prijave su moguće putem linka.


Pročitajte više: Upoznajte prve govornice već pete konferencije “Žene u financijama”


Žene u financijama poslovnom, ali i privatnom životu

Prvo predavanje rezervirano je na temu „Car & career – kratka priča o ženama u autoindustriji“, a održat će ga Snježana Mihalić Lohninger. Iako je automobilska industrija primarno orijentirana ka muškarcima, ova inspirativna žena govorit će kako je ženama u financijama u automobilskoj industriji. Kako kaže, „žene sve više postaju ključni igrači u svijetu poslovanja, ali još uvijek postoje predrasude i stereotipi koji ograničavaju njihov napredak“. Jedna od tema bit će i potreba stvaranja okruženja koje promiče žensko liderstvo te osigurava jednake uvjere i prilike za rad kako muškarcima, tako i ženama.

Sljedeće predavanje držat će Matea Borković, na temu „10 lekcija ‘zelenog’ voditelja“. Navodi da danas prepoznajemo mnogo različitih stilova rukovođenja koji su oblikovani nizom čimbenika, pa tako i samom osobnošću lidera. Govorit će o iskustvima koje ej do sada usvojila – od rada u Big 4 okruženju, preko osnivanja, do upravljanja start-up kompanijama u regiji.

Nadalje, predavanje Irene Križan „Moj put i uloga CFO leadership u restrukturiranjima“ bit će posvećeno gradnji karijere uz obiteljski život. Govorit će o svom putu od revizije, preko proizvodnje bakrenih i aluminijskih kabela, uzgoja tune, pa sve do jedne od vodećih pekarskih kompanija u Hrvatskoj. I to uz veliku ulogu – onu majčinstva i troje djece.


Pročitajte više: Upoznajte preostale govornice na konferenciji “Žene u financijama”


Učimo vještinu predstavljanja samih sebe

Mada svi znamo da je biti CFO izazovno, Marijana Jakovac ističe kako je biti CFO u osiguravajućem društvu još izazovnije – jer je specifično. Zadnje četiri godine bile su posebno turbulentne zbog pandemije i potresa, kao i zbog prelaska iz okruženja niskih u okruženje visokih kamatnih stopa što je snažno utjecalo na industriju. Otkrit će nam kako je radila na sebi da bi dala svoj maksimum.

Petra Čakarun će nas pak naučiti kako su vještine predstavljanja same sebe nužne kako bismo postigle željene poslovne ciljeve. Menadžerice moraju prezentacije, govore i sastanke voditi promišljeno i kvalitetno. Na svojem će nam interaktivnom predavanju pokazati i kako, te ćemo uvježbati neverbalnu komunikaciju uz koju ćemo ostvariti željeni utjecaj na sugovornike.

Konačno, Katarina Boban Filipančić s nama će podijeliti svoje iskustvo u savladavanju promjena. Ponosi se s 25 godina iskustva u kontrolingu te u savjetovanju za EU fondove, poreze, financije i računovodstvo, te brojnim visokim pozicijama. Kako je sve to postigla i što od nje možete naučiti? Kako je veseli dijeliti stečena znanja i iskustva, upravo od nje ćete sve to i doznati.

Prijave za konferenciju još su uvijek otvorene, stoga se svakako prijavite još danas.

Foto: Canva / privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -