Ovaj Logitechov miš godine će savršeno raditi i na tepihu i kauču, a može upravljati i s 3 uređaja istovremeno

Bežična je tehnologija u našoj svakodnevici prisutna već neko vrijeme, a potražnja za njom raste svakim danom. Iako je wireless tehnologija započela još krajem 19. stoljeća i bila je vezana uz medije, danas se uglavnom veže uz telekomunikacije i računalnu opremu. Jedan od oblika bežične tehnologije je i smatrphone, bežični telefon, no zanimljivija tehnologija je ona vezana u kompjuterski miš.

Optički i laserski miš

Svaki bežični miš može doći u dvije inačice koje ovise o senzoru koji prati kretanje – s obzirom na njih postoji optički i laserski miš. Optički ovisi o površini po kojoj se miš kreće jer se senzor reflektira od površine uz pomoć LED tehnologije. Zbog toga ne funkcionira uvijek na neravnim površinama, kao ni na staklu, tkanini kreveta ili kožnom kauču. Taj se problem riješio laserskim mišem koji se ne reflektira od površine pa je zato precizniji i osjetljiviji te funkcionira na različitim površinama i bez podloge.


Pročitajte više: Ova vještina će odmah sve reći o vašoj (ne)profesionalnosti


Laserski miš je moderan must-have

O tome da je bolji laserski miš nema više ni razgovora. S time se slažu i stručnjaci i korisnici. Bilo da ste studentica koja piše seminare, poslovna žena koja provodi dan odgovarajući na mailove ili čak ljubiteljica videoigara, laserski miš osigurava uvijek i stopostotnu sigurnost – radit će na svakoj podlozi i s velikom preciznošću. Kao i mi, u potrazi su za najboljim mišem 2021. godine bili mnogi portali i blogovi zaljubljeni u tehnologiju.

“MX Anywhere 3 je prikladan i za ljevoruke i za dešnjake, za razliku od svog većeg brata, miša MX Master 3,” tvrdi C-net.

Jedan od najbolje recenziranih je Logitech MX Anywhere 3. Najbolje ocjene dobio je na portalima Reviewed, C-net TechCreative Bloq. koji su ga smjestili u prvi ili drugi najbolji miš ove godine.

“MX Anywhere 3 podržava Logitechov softver FLOW, koji omogućuje kopiranje i lijepljenje datoteka na različita računala. Tijekom testiranja smo mogli premjestiti datoteke sa Windows 10 radne površine (miš je bio povezan putem Bluetootha) na MacBook Pro prijenosno računalo povezano s USB ključem – jednostavnim klikom i povlačenjem između dva zaslona. To je nevjerojatan komad softvera koji rješava problem prijenosa datoteka između dva sustava bez potrebe za uređajem za pohranu, ožičenom vezom ili internetskom pohranom u oblaku,” otkriva Reviewed.


Pročitajte više: Za ove kratice na tipkovnici sigurno niste znali, a olakšat će


Kakav je to ‘najbolji miš 2021.godine’?

Radi se o najnovijoj tehnologiji Logitecha – mišu koji je namijenjen za mobilnost i putovanje, no pokazao se odličnim i za one koji drže računalo na jednom mjestu. Logitech MX Anywhere 3 je nečujan i idealnih, manjih dimenzija, koji radi na svakoj površini zahvaljujući laserskom senzoru. Ima kotačić od nehrđajućeg čelika koji može skrolati 1000 linija u minuti, a zaustavlja se u djeliću sekunde. Zbog toga što je donji dio napravljen od gume, ugodan je za korištenje i na dodir. Uz njega svaka zaposlena žena štedi vrijeme.

Miš može biti istovremeno spojen na tri uređaja između kojih manevrira jednim klikom, a prilagođen je i najčešće korištenim programima kao što su Microsoft Office, svi Adobe programi, Crome, Safari i Final Cut Pro. Idealan je za ured i rad od kuće, a toliko je kompaktan da ga je moguće prenositi na različita mjesta i lokacije. Zbog svojeg ‘Darkfield high precision’ senzora savršeno će funkcionirati na svakoj površini – od uredskog stola i stola u kafiću do deke, kauča, poda ili stakla. S njim nema ograničenja – radi uvijek i bez pogovora. Baterija drži do 70 dana nakon maksimalnog punjenja, a jedna minuta punjenja je dovoljna za 3 sata rada.

Pripremljeno u suradnji s Logitech Hrvatska.

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -