Mame poduzetnice spašava to-do lista

Mame poduzetnice hodaju po rubu burnouta. Barem ja da. “Imam sve”, biznis koji me ispunjava profesionalno i dovoljno vremena s djecom. Sljedeći tjedan odlazim na more mjesec dana s njima, dio sama, dio sa suprugom kad on dobije godišnji. Naravno, s kompjuterom, nigdje bez njega.:-) I koji korporativni posao u Hrvatskoj, EU, ili ne znam gdje, mi to može platiti?

Veća žrtva, veći rizik od burnouta

Prošli tjedan na Facebooku se pričalo o izjavi Marrise Mayer o burnoutu. Ona kaže da je za nju burnout odraz zamjeranja. Burnout ćemo izbjeći ako znamo čega se odričemo i ako izdvojimo vrijeme za to, što će nas spasiti od burnouta. Moj komentar na to je bio da sa tim silnim sustavom dadilja, čistačica i kuharica, ne razumijem kako može doživjeti burnout. Znam, opak je, ali nisam se mogla sudržati.

Moj zaključak te diskusije je da se je ona stvarno puno toga odrekla da bi bila tu gdje je i očito je zbog toga pod puno većim stresom i rizikom od burnouta. Vrijedi naravno za bilo koga. A mi ostali koji nastojimo “imati sve” smo također pod stresom, kontinuiranim, ali mi se čini da se lakše nosimo s njim, i neće nam se desiti neki veliki krah.

“To do” lista alat broj jedan za mame poduzetnice

Imam svega pomalo, i privatnog i poslovnog života. I uglavnom je moj posao žrtva koja se prilagođava svima. Upadaju mi svatko sa svojim zahtjevima, ljute se kad ja kažem da me puste na miru i tako u krug…Koncentracija mi je na “on i off”, izbacuju me iz takta kontinuirano.

Ono što mislim da je jedino što mi može pomoći je “to-do” lista. Kristina Brkić je na našim konferencijama o vođenju biznisa od kuće upravo o tome pričala. Meni padaju na pamet poslovne ideje dok kuham, vozim se, radim. I ako ja to u tom trenutku negdje ne zapišem, mogu na to zaboraviti. Kristina je upravo to rekla, ako to ne zapišemo negdje, naš um se s tim bavi i opterećen je. Tako je, glava mi je kao balon u kojem nešto ima, ali ako to nisam zapisala, taj balon je užasno težak.

Kad konačno dobijem vrijeme da nešto napravim ja se tada sigurno neću sjetiti onoga što mi je palo na pamet ranije. I tu me “to-do” lista spašava jer bi sve trebalo biti na njoj. Donedavno mi je sve važno bilo u rokovniku kojeg sam, koje li ironije, izgubila na konferenciji o vođenju biznisa od kuće:-).

Imam sad novi, naravno, ali me muči kako da si organiziram “to-do” listu jer ih trebam više po raznim kategorijama: projekti, strateški planovi, tekući projekti…Definitivno moram istražiti aplikacije za organizaciju vremena o kojima smo pisali jer telefon je gotovo uvijek sa mnom.

Što vama pomaže da ostanete fokusirani?

 

 

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

kim kardashian harvard

Želimo li našim kćerima uspjeh na način Kim Kardashian? Makar dogurale...

I vrapci na grani već znaju da je Kim Kardashian održala predavanje na Harvardskoj poslovnoj školi. Stoga smo zatražile mišljenje na...