Marissa Mayer objavila drugu trudnoću, ovaj put nosi blizanke

Marissa Mayer, CEO kompanije Yahoo! odlučila je nakon 6 mjeseci sa svijetom podijeliti sretnu vijest – ponovno je trudna. Mayer i njezin suprug, poduzetnik i investitor Zachary Bogue krajem godine očekuju rođenje blizanki.

Marissa Mayer trudna s blizankama

40-godišnja Mayer je sretnu vijest odlučila podijeliti na svom blogu, pritom dodajući kako je dolazak blizanki pomalo neočekivan.

„Dio s blizankama je bio veliko iznenađenje jer u mojoj obiteljskoj povijesti nema blizanaca, a nemam ni druge predispozicijske faktore“, napisala je Mayer te nadodala da su ona i suprug objeručke prihvatili iznenađenje te da su veoma uzbuđeni zbog dolaska prinova u obitelj.

Mayer je 2012. godine, kada je u 6. mjesecu trudnoće prihvatila poziciju CEO-a kompanije Yahoo!, podigla mnogo prašine. Nakon rođenja sina, vratila se na posao i to nakon samo dva tjedna nakon poroda, zbog čega su je mnogi kritičari optužili da postavlja nerealna očekivanja za žene.

Par mjeseci, kada se prašina već bila slegla, Mayer je napravila još jednu kontroverznu odluku – zabranila je rad od kuće. Zašto? Zbog navodne manje kvalitete i brzine obavljanja posla.

Je li zbog negativnih kritika ili zbog toga što je možda shvatila da zaista postavlja nerealna očekivanja, Mayer je odlučila unaprijediti prava roditelja zaposlenih u Yahoou tako da je produžila roditeljski dopust s 8 plaćenih tjedana na 16 tjedana za majke i 8 za očeve. Osim produljenja dopusta, Mayer je uvela i neke druge povlastice za roditelje, poput 500 dolara za hranu ili dječje potrepštine.

Mayer će i ovu trudnoću raditi do zadnjeg trena, a možemo očekivati i da će se vrlo brzo nakon poroda vratiti na posao.

„Budući da je moja trudnoća bila zdrava i bez komplikacija i budući da je ovo jedinstveno vrijeme u transformaciji Yahooa, planiram pristupiti trudnoći kao sa sinom prije tri godine“, napisala je Mayer te nadodala je svjesna da će za takvu organizaciju biti potrebno mnogo rada i pomno određivanje prioriteta.

Foto: Flickr/JD Lasica

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

5 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više