4. Međunarodni sajam franšiza FEC održava se 3. i 4. svibnja u Opatiji

Sajam franšiza, financijskih i konzultantskih usluga FEC održat će se od 3. do 4. svibnja 2018. u Opatiji.

Prošlogodišnje izdanje pobudilo veliki interes javnosti

Prošlogodišnje izdanje FEC-a bilo je odlično posjećeno i pobudilo je veliki interes kako za ponuđene franšize tako i za konferencijski dio koji je bio raznovrstan i poučan za potencijalne kupce franšize, ali i za poduzetnike koji na ovaj način žele širiti svoje poslovanje.

Ove godine Franchise Expo Croatia organizira se po četvrti puta i svake godine sajam je međunarodnog karaktera, a do sada bile su zastupljene franšize iz: UK, Italije, Srbije, Slovenije, Mađarske, Makedonije, Hrvatske i dr. U tom smislu svake godine predstavi se tridesetak izlagača i vrlo je velik interes malih investitora za ulaganje u franšizu.

Ove godine taj interes je pogotovo velik s obzirom na bespovratne potpore Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od 55 000 kn u svrhu samozapošljavanje koje se može ostvariti i kupnjom franšize. Tako da će na sajmu biti predstavljene franšize u koje se mogu investirati ova bespovratna sredstva.

Konferencijski dio usmjeren na samozapošljavanje

Konferencijski dio koji će biti održan sadržavat će predavanja i radionice namijenjene poduzetnicima, ali i nezaposlenima kako bi realizirali svoje samozapošljavanje kroz kupnju franšize.

Gosti predavači važna su imena iz hrvatskog poduzetništva, regionalnog te institucija. Sudjelovanje je najavio Predsjednik Europske franšizne federacije Michael Eyre.

Dosadašnja velika posjećenost predavanja i panela u okviru dosadašnjih izdanja sajma pokazatelj je da je tema interesantna svima kako našim poduzetnicima za financiranje vlastita rasta i izvoza uspostavom franšizne mreže, tako i onima koji žele u poduzetništvo, ali ne žele biti prepušteni sami sebi.

Franšizni sektor u svijetu je generator za zapošljavanje i održivog poduzetništva zato je ovaj događaj vrlo važan za hrvatsko gospodarstvo.

Sajam organizira Hrvatska gospodarska komora, županijska komora Rijeka, a održava se pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, u suradnji s Hrvatskom Udrugom za franšizno poslovanje, Gradom Opatija, Hrvatskom obrtničkom komorom – Obrtničkom komorom Primorsko-goranske županije, Turističkom zajednicom Kvarnera, Turističkom zajednicom Grada Opatije.

Medijski partneri su: Privredni vjesnik, Suvremena.hr-portal za trgovinu, Poslovni savjetnik, portal Women in Adria i dr.

Sa žaljenjem vam javljamo da su u međuvremenu otkazana oba događaja. 

Foto: privatna arhiva Ljerke Kukec

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

  1. Poštovani,
    da li je ulaz na sajam franšiza od 3.-4.05.18 u Opatiji besplatan? Gdje će se točno sajam održati?

    Ako se prisustvovanje plaća, molim Vas iznos.

    Srdačan pozdrav,

    Gordana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

kim kardashian harvard

Želimo li našim kćerima uspjeh na način Kim Kardashian? Makar dogurale...

I vrapci na grani već znaju da je Kim Kardashian održala predavanje na Harvardskoj poslovnoj školi. Stoga smo zatražile mišljenje na...