Farus Travel: Isprobali smo maslinovo ulje obitelji Galić i oduševljeni smo!

Maslinovo ulje tekuće je zlato kojem nitko ne može odoljeti, pa tako ni mi. Rado smo se odazvali pozivu obitelji Galić na kušanje njihovih maslinovih ulja i ostalih proizvoda na bazi maslina. Maslinovo ulje obitelji Galić nastaje na Parenzani, lijepom dijelu Istre u blizini Grožnjana, Buja i Motovuna.

Nakon života u gradu Zagrebu i rada u velikim kompanijama obitelj Galić odlučila se za potpuno drugačiji životni stil na kojem smo im i mi pozavidjeli. Prije 15 godina posadili su svojih prvih 20 maslina za vlastiti gušt. Nakon parkiranja i izlaska iz automobila morali smo zastati na nekoliko minuta. Mir, tišina, mirisi i ljepota mjesta osvojili su nas na prvu.


Pročitajte više: Mediteranska dijeta: Prehrana za zdravlje srca i vitku liniju!


Prostor proizvodnje nalazi se na malom, romantičnom brdašcu s kojeg se pruža prekrasan pogled. Nakon srdačne dobrodošlice dobili smo kratak uvod u način proizvodnje maslinovog ulja. Preko dana ubrane masline na strmim terenima u zalazak sunca se prevoze do odabrane istarske uljare. Tijekom večeri i noći plod se obrađuje mehaničkim postupkom i hladnim prešanjem te se pretvara u ekstra djevičansko maslinovo ulje. Do jutra proces će biti završen i prve zrake sunca pozvat će na ponovni odlazak u maslinik.

maslinovo-ulje

Vlasnik kaže da je jedino ovakav način obrade maslina omogućuje najkvalitetnije ekstra djevičansko maslinovo ulje. Degustirali smo 7 vrsta maslinovih ulja obitelji Galić. Moramo priznati da je ovo bila naša prva degustacija maslinovih ulja i nismo znali da čašice moraju biti u boji kako izgled maslinovog ulja ne bih utjecao na donošenje odluke o njegovom ukusu. Sljedeći korak je primicanje čašice nosu kako bi se osjetilo bogatstvo mirisa koji se isprepliću u maslinovom ulju.


Pročitajte više: Novi istarski specijaliteti dostupni su i u Zagrebu!


Onda je došao red na kušanje, a nismo ni slutili kakav je užitak pred nama. Maslinovo ulja obitelji Galić pravi je užitak za nepce. Od svih ulja najviše nas se dojmilo jedinstveno Laccino First Night, ulje jedinstvenog i neponovljivog okusa kojeg ćemo dugo pamtiti. Nakon ulja, uslijedilo je kušanje drugih delicija obitelji Galić u kojima smo istinski uživali.

Izlet do obitelji Galić dobro nam je došao za odmor od užurbanog života i bilo nam je prilično teško vratiti se u Zagreb. Nadamo se da ćemo uskoro opet moći uživati u bajkovitim okusima Istre, a maslinovo ulje obitelji Galić dugo ćemo pamtiti.

Autor: Nikolina Paić Pašić, Farus travel

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Konferencija za poduzetnice Hvar

Poduzetnice, na Hvaru pričamo o važnim aspektima poslovanja i problemima turizma

Poduzetnice se svakodnevno susreću s morem briga. Žele li malo 'odmoriti' i uz društvo ambicioznih i uspješnih žena poput njih razgovarati...
- Advertisment -