Mila Kunis otvoreno o seksizmu: „Ako se to događa meni, događa se i ženama diljem svijeta“

I žene u Hollywoodu susreću se s diskriminacijom. Osim što su manje plaćene za obavljanje istog posla kao i njihovi muške kolege, susreću se i s drugim vrstama diskriminacije – na osnovi godina (tzv. ageizam), o čemu javno govore.

Posljednja koja je odlučila progovoriti o diskriminaciji žena u Hollywoodu je Mila Kunis. Na web stranici svog supruga objavila je članak u kojem se javno obračunala s producentom koji joj je prijetio kad je odbila pozirati polugola na naslovnici muškog časopisa.

Mila Kunis o neravnopravnosti žena u Hollywoodu

Producent je smatrao kako je poziranje u časopisu odlična promocija za novi film, no glumica je to odbila, zbog čega joj je zaprijetio kako više nikad neće snimati u tom gradu. No, film je i bez takve promocije zaradio mnogo novaca i Mila je nastavila raditi i dalje.

Mnoge žene zbog straha prešućuju ovakva maltretiranja. I ona je sama trpila mnoge uvrede, kritike kao i potplaćenost, zato što je mislila da mora igrati po njihovim pravilima. Mislila je da možda oni znaju više, imaju više iskustva i da njoj uvijek nešto nedostaje. No, što je postala starija, shvatila je da nije baš tako i da je dopuštajući to i sama bila suučesnica u tome.

I zato je uzela stvari u svoje ruke i osnovala svoju produkcijsku tvrtku s tri žene. Iako se i tu susrela s predrasudama, kad ju je jedan poslovni partner opisao kao mega zvijezdu, jednu od najvećih glumica u Hollywoodu, ženu i majku djeteta Ashtona Kutchera, na što je ona reagirala povlačenjem svog prijedloga. Umanjio je njena postignuća i zasluge i opisao je kao suprugu uspješnog muškarca koja je stvorena za rađanje.

Mila smatra kako su spolne predrasude ugrađene u svaki aspekt našeg života i kako su upravo takvi mali komentari najveći dio problema. „Ako se to događa meni, događa se i ženama diljem svijeta“, rekla je glumica.

Istaknula je kako je zahvalna što je došla do toga da kompromisi za nju više nisu uvjet za napredovanje i kako se nada da će ohrabriti i druge žene da se izbore za svoja prava.

Za kraj, poslala je poruku producentu „Radit ću i dalje u ovom gradu, ali neću raditi s vama!“.

Foto: Gage Skidmore – Flickr

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više