Otvorene su prijave za nagrade najboljim poduzetnicama!

Otvorene su prijave za najveći događaj godine u organizaciji Women in Adria – Nagrade najboljim poduzetnicama 2021. Mreža poduzetnica i poslovnih žena Women in Adria otvorila je prijave za dodjelu nagrada koje će se ove godine održati sedmi put. Dodjela tih nagrada ove će se godine održati sedmi put. Natječajem se ističe vrijednost poduzetnica za hrvatsko gospodarstvo i društvo, ali i motiviraju nove generacije žena da idu putem dobitnica nagrada.


Pročitajte više: Ovogodišnje najbolje hrvatske poduzetnice su Dorotea Effenberger, Kristina Ukalović i Danira Glavinić!


Nagrade se dodjeljuju u sljedećim kategorijama: Inspirativna poduzetnica godine, Perspektivna poduzetnica godine, Mikro poduzetnica godine i Start-up poduzetnica godine. Kategorije se razlikuju po godinama rada poduzeća i broju zaposlenih. Za osvajanje najviše titule, tj. Inspirativne poduzetnice godine poduzeće treba bilježiti višegodišnji kontinuiran rast poslovanja.

Zašto se trebate prijaviti?

Dorotea Effenberger, dobitnica najveće nagrade – za Inspirativnu poduzetnicu godine, sa svojom tvrtkom Tahograf istaknula je zašto bi se poduzetnice trebale prijaviti.

“Mislim da je vrlo važno za percepciju javnosti vezano uz žensko poduzetništvo ‘ispričati priče’ uspješnih poduzetnica kako bi se i ostale žene koje dvoje oko ulaska u poduzetništvo osnažilo i motiviralo da to učine.  

Da svojim primjerom pokažu kako je unatoč preprekama na putu dobro slijediti svoje snove koristeći svoja znanja, vještine, kreativnost i kompetencije, aktivno sudjelovati u izgradnji svojih karijera uz puno odgovornosti i discipline te time pokazati da svako društvo koje želi napredovati i postati održivo i odgovorno ne smije zanemariti ženski potencijal.”

Danira Glavinić sa svojim brendom Dada&Rocco prošle godine je osvojila nagradu za perspekivnu poduzetnicu godine, a evo zašto bi se i druge poduzetnice trebale prijaviti.

“Svakako potičem žene poduzetnice da se prijave za Nagrade najboljim poduzetnicama jer ne samo da je to meni i mom brendu donijelo veliku medijsku izloženost nego i mnoga korisna poznanstva.

Upoznala sam druge predivne žene poduzetnice od kojih sam  mnogo naučila. Prijavom za ovu nagradu sam pristupila jednoj zajednici snažnih žena koje su uvijek tu jedna za drugu i koje ti uvijek čuvaju leđa.”


Pročitajte više: Perspektivna poduzetnica godine Danira Glavinić: „Nakon izlaska iz rađaonice, mobitelom sam se javljala klijentima, a dijete je prvi dan na poslu imalo s 20 dana”


I druge poduzetnice koje su se prijavile su imale dvojbe, nemojte da vas to spriječi

Kako to obično biva, brojne poduzetnice sumnjaju da su dovoljno dobre da bi se prijavile.

Ana Keglović Horvat, poduzetnica i finalistica Nagrade za najbolje poduzetnice, opisala je kako su izgledale njezine sumnje prije nego što se prijavila.

“Što si to točno napravila da drugi nisu isto ili još bolje, više, značajnije da se prijaviš? Ima tih ljudi koji imaju strašno velik i važan business, zapošljavaju stotine i tisuće ljudi, okreću milijune. Iako se nisam mogla sjetiti da sam ikada željela imati sto zaposlenih, opet tu su te neke zlatne dionice, kune i ostale nagrade o kojima slušamo. Da, zato i postoje kategorije i nisam ta kategorija ni približno, već sam mikro. No, opet, i u mikro kategoriji ima baš jakih imena. I možda ispadneš blentava sa svojom prijavom. Možda si ispod razine. Možda su svi više zaradili, bolje poslovali, imaju više klijenata.”

Poslala je mail Ivani Matić, direktorici i osnivačici Women in Adria, s upitom o natječaju, ne planirajući se prijaviti. “Kako to već s Ivanom ide, za 36 sekundi je stigao odgovor i obrazac prijave”, i tada je Ana krenula s prijavom. Srećom da je jer bez prijave ne bi postala finalistica.

Vrijeme da ušutkate taj negativni glas i pošaljete svoju prijavu.

Koji su uvjeti za nominaciju?

Nominirati se može svaka žena sama ili ju može netko drugi nominirati. Kriteriji za prijavljivanje i prijavu za kategorije za poduzetnice:

  • Aktivna u biznisu registriranom u Hrvatskoj najmanje tri godine.
  • Tvrtka mora imati financijske izvještaje najmanje za tri godine. Ovaj kriterij ne odnosi se na startup kategoriju.
  • Mora posjedovati udjel/dionice u tvrtci, biti na izvršnoj ili poziciji zaduženoj za donošenje odluka. Odgovorna je za svakodnevno vođenje poslovanja i financijske rezultate
  • Mora biti osnivač tvrtke ili imati značajan utjecaj na tvrtku ako je kupljena
  • Može biti davatelj franšize, ali ne i primatelj

Više informacija i prijavu za nagrade možete pronaći na stranici projekta, a prijave se primaju najkasnije do 1. rujna. 

Foto: Martina Cvek

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -