Neka vam jedan od ciljeva u 2018. bude i zadovoljstvo vaših zaposlenika

Počela je još jedna nova godina u kojoj, vjerujemo, svi imamo velike i važne ciljeve koje želimo ostvariti. No, koliko je među vama onih čiji poslovni ciljevi uključuju i zadovoljstvo vaših zaposlenika? Poslodavci nerijetko svoje zaposlene uzimaju zdravo za gotovo i ne osluškuju njihove želje i potrebe. Budite jedni od onih koji će to u ovoj godini promijeniti nabolje! Evo i kako…

Dopustite zaposlenicima i rad od kuće

Ukoliko vaša djelatnost to dopušta, neka vaši zaposlenici rade i od kuće. Ovo je jedan od najvećih trendova u poslovanju mnogih tvrtki, a zaposlenici to doista cijene.  Osim što je to dobro za zaposlenike, dobro je i za vaš posao. Kako? Tako što niste ograničeni samo na profesionalce iz neposredne blizine vaše tvrtke, nego možete odabrati najboljeg kandidata koji ne mora živjeti u istom gradu, pa čak ni u istoj državi.

Zaboravite na striktan raspored

Ovdje se misli na to da biste zaposlenicima trebali dati slobodu da obave neki zadatak unutar roka, ali prema rasporedu koji njima najbolje odgovara. Možda će neki zadatak raditi više dana, dok će neki odraditi u jednom popodnevu. Ne namećite im vlastiti raspored prema kojem biste vi nešto napravili. Ukoliko su vaši zaposlenici kvalitetni i imate povjerenja u njih, neka  svoje zadatke obavljaju tempom koji njima odgovara.

Stvorite ugodno radno okruženje

Čak i ako neki radnici mogu obavljati zadatke i izvan ureda, za one koji moraju biti fizički prisutni, stvorite što ugodnije radno okruženje. Neka bude dobro osvijetljeno i klimatizirano. Unesite biljke, opremite čajnu kuhinju, napravite prostor za odmor… Prostor bi trebao biti čist, uredan i opuštajuć. Ured bi trebao biti mjesto na koje vaši zaposlenici rado dolaze, a ne mjesto s kojeg jedva čekaju otići.

Mislite o vašim zaposlenicima u cjelini

Razmislite što biste mogli napraviti da svim vašim zaposlenicima 2018. godina bude što bolja i produktivnija. Nemojte udovoljiti željma samo nekima od njih, nego učinite nešto dobro za cijeli kolektiv. Kao što smo spomenuli u jednom od nedavnih tekstova, poduzeća nemaju ideje, imaju ih samo ljudi i zato biste trebali uložiti u motivirajuće radno okruženje i prijateljske odnose svih zaposlenih, kako bi se njihove dobre ideje pretvorile u odlične realizacije.

Foto: Pexels

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više