Nova Super vibre promocija Vipneta i Vibera

Vipnet i Viber predstavili su ekskluzivnu zajedničku „Super vibre“ promociju za Vipme prepaid korisnike koja omogućuje dodatan podatkovni promet za komuniciranje putem jedne od najraširenijih svjetskih aplikacija – Vibera.

Super vibre – suradnja Telekom i OTT industrije

Jedan od ključnih trendova u telekom industriji eksponencijalan je rast potražnje za podatkovnim prometom. Omogućavanje korištenja podatkovnog prometa za telekom operatore podrazumijeva značajne investicije u fiksne i mobilne mreže nove generacije, ali ujedno i otvara prostor za suradnju s OTT igračima u povezivanju korisnika.

Za ilustraciju, ukupan podatkovni promet u Vipnetovoj mreži je 2010. iznosio 1.6 milijuna GB, 2015. je iznosio 12.7 milijuna GB, dok će 2019. iznositi 55 milijuna GB.

Paralelno s eksplozijom podatkovnog prometa, razvija se i OTT tržište pa je prema Vipnetovim istraživanjima na populaciji od 14 do 70 godina, 14 posto ispitanika u 2013. koristilo OTT aplikacije za slanje poruka, dok je prošle godine ta brojka povećana na 47 posto.

Suradnja Vipneta i Vibera prvi je primjer suradnje jednog od vodećih domaćih telekom operatora s jednim od globalnih OTT providera i to s ciljem omogućavanja još boljeg korisničkog iskustva.

Za svaku obnovu računa u iznosu od minimalno 75 kuna, Vipme korisnici će na račun dobiti 10 puta više MB podatkovnog prometa od vrijednosti bona kojim je obnovljen račun, isključivo za Viber promet. Nakon prijave u promociju slanjem ključne riječi VIBER na broj 13104 te obnovom Vipme računa u iznosu 75, 100, 200 i 400 kuna, korisnik dobiti 10 puta više MB – 750 MB, 1000 MB, 2000 MB ili 4000 MB za Viber komunikaciju putem Vibera.

Ponuda Super vibre uz Vip i Viber traje do 11. svibnja 2016.

“Iako OTT igrači diljem Europe izazivaju dosta kontroverzi jer nemaju vlastitu infrastrukturu, već koriste mrežne kapacitete klasičnih operatora, suradnja Vipneta i globalno uspješne kompanije Viber, dobar je primjer i izgledan budući scenarij na globalnoj razini pri čemu će najviše profitirati upravo korisnici. S druge strane, ovakva partnerstva mogu biti putokaz kako uspješno monetizirati eksponencijalni rast potražnje za podatkovnim prometom. Primjer koji možda i najbolje dočarava tu činjenicu je glasovna komunikacija koja danas zauzima manje od 5 posto Vipnetovih mrežnih kapaciteta. Želimo zadržati i ojačati Vipnetovu poziciju vodećeg telekom operatora prema korisničkom zadovoljstvu, a to možemo postići tako da korisnicima omogućimo ono što najviše žele – dodatne količine podatkovnog prometa” izjavio je Lordan Kondić, direktor marketinga Vipneta. 

Super_vibre_1

 

Kako bi Viber komunikacija bila još zabavnija, za vrijeme trajanja promocije za Vip korisnike bit će omogućen besplatan download 16 ekskluzivnih Vipster stickera posebno osmišljenih u suradnji s Vipnetom, kao i čak 218 sticker paketa dostupnih na Viber Sticker Marketu. Pokrenut je i Vipme Viber public chat – Vipme super vibre, virtualno mjesto gdje korisnici mogu pratiti najnovije informacije o Super vibre izazovima.

“Viber je jedna od vodećih svjetskih aplikacija za razmjenu poruka koja danas broji više od 664 milijuna jedinstvenih korisnika širom svijeta. Bitno je istaknuti da se Središnja i Istočna Europa, s 32 milijuna korisnika, nalaze među tri najzastupljenije regije na svjetskoj razini. Naša je težnja nuditi lokalna rješenja i strategije sadržaja. Ponuda koju danas predstavljamo istinski je jedinstvena na hrvatskom tržištu i dovodi iskustvo korištenja Viberom na novu razinu, omogućujući cjenovno prihvatljiv pristup, prve stickere na hrvatskom jeziku i besplatan pristup tisućama stickera putem mreže Vipneta. Uvjereni smo da će milijuni naših korisnika u Hrvatskoj odlično prihvatiti ovu inovaciju”, izjavio je Atanas Raykov, Voditelj telekom partnerstava i Generalni direktor za središnju i istočnu Europu.

Tijekom trajanja promocije, svi Vipme korisnici imaju priliku uključiti se u izazov na koji će ih na svojem Youtube kanalu izazvati “thelazyWAVE duo”, najpopularniji hrvatski mladi YouTuberi, Davor i Petra, a u narednim tjednima korisnike čekaju i brojna druga iznenađenja.

Dodatne informacije o promociji potražite ovdje.

Info i foto: Vipnet

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više