Američki reper odgodio turneju kako bi iskoristio očinski dopust

Današnji očevi rade nevjerojatan posao, a prema nekim istraživanja provode 3 puta više vremena sa svojom djecom nego što su to činili prethodni naraštaji. Među takve posvećene očeve spada i Chance the Rapper koji je odlučio odgoditi turneju kako bi mogao više vremena provoditi sa svojom kćeri Marli.

Chance i njegova supruga Kirsten Corley prije dva tjedna su dočekali kćer Marli. Ona je njihovo drugo dijete, 2015. godine dobili su kćer Kensli. Chance je naučio puno o očinstvu otkako se Kensli rodila i zato je odlučio odgoditi svoju turneju.

Povezano: Roditeljski dopust mogu si priuštiti samo muškarci i “neambiciozne žene”?

“Razmišljao sam prošli tjedan i odlučio sam odgoditi svoju turneju. Ova godina je bila jedna od najvećih u mom životu, brak, novo dijete, prvi album itd. Ali kako je bilo puno događaja, bilo mi je jako teško podijeliti svoje vrijeme i energiju između obitelji i posla”, napisao je na Instagramu.

“Kad se Kensli rodila, otišao sam na turneju dva tjedna kasnije i propustio sam neke od najvažnijih događaja u njezinom životu, ali još važnije je bilo to što nisam bio uz njezinu majku kad sam joj bio najpotrebniji. U ovom trenutku kao muž i otac dvoje djece shvatio sam da ne mogu ponovno pogriješiti. Moram biti koristan i dostupan svojoj supruzi u ovim prvim mjesecima odgajanja Kensli i Marli”, istaknuo je.

“Ispričavam se jer znam koliko je ljudi računalo na to da će me vidjeti uskoro, nadam se da me razumijete i da ćete mi oprostiti”, stoji u objavi.

Povezano: Hoće li zbog muža Serene Williams i hrvatski očevi češće na rodiljni dopust?

Očevi ne uzimaju dopust zbog socijalnih normi i financijskih pritisaka

Odlična je stvar što uzima vrijeme kako bi bio sa svojom obitelji, ali to želi većina muškaraca. No, istraživanja navode da socijalne norme i financijski pritisci im stvaraju osjećaj da ne mogu.

Alexis Ohanian, muž Serene Williams, je u rujnu 2017. uzeo 16 tjedana dopusta kako bi bio sa suprugom i bebom. Kao jedan od osnivača i vlasnika popularne internetske stranice Reddit, čije se bogatstvo u trenutku sklapanja braka s tenisačicom procjenjivalo na 9 milijuna dolara, Ohanian si je mogao priuštiti taj „luksuz“, a sada mu je želja to omogućiti svim očevima u Americi.

Očevi žele iskoristiti očinski dopust, ali trebaju im biti plaćeni i dostupni bez žrtvovanja dopusta drugog partnera. Trebaju prestati biti stigmatizirani zbog toga jer otac koji je uključen u djetetov odgoj može potaknuti kognitivni, bihevioralni i psihološki razvoj, pokazuju istraživanja.

Foto: Instagram Chance the Rapper

Sviđa vam se ovaj tekst? Ostavite komentar na dnu stranice, zapratite nas na Facebooku, Instagramu ili se prijavite na naš tjedni newsletter.

POVEZANI ČLANCI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Božić u hotelu dubrovnik

Što posjetiti za ovogodišnji Advent u Zagrebu?

Brzo se približavamo kraju godine koji nam, uz hladnije vrijeme, donosi i nezaobilazan Advent u Zagrebu. Ako se već polako veselite...
- Advertisment -