Američki reper odgodio turneju kako bi iskoristio očinski dopust

Današnji očevi rade nevjerojatan posao, a prema nekim istraživanja provode 3 puta više vremena sa svojom djecom nego što su to činili prethodni naraštaji. Među takve posvećene očeve spada i Chance the Rapper koji je odlučio odgoditi turneju kako bi mogao više vremena provoditi sa svojom kćeri Marli.

Chance i njegova supruga Kirsten Corley prije dva tjedna su dočekali kćer Marli. Ona je njihovo drugo dijete, 2015. godine dobili su kćer Kensli. Chance je naučio puno o očinstvu otkako se Kensli rodila i zato je odlučio odgoditi svoju turneju.

Povezano: Roditeljski dopust mogu si priuštiti samo muškarci i “neambiciozne žene”?

“Razmišljao sam prošli tjedan i odlučio sam odgoditi svoju turneju. Ova godina je bila jedna od najvećih u mom životu, brak, novo dijete, prvi album itd. Ali kako je bilo puno događaja, bilo mi je jako teško podijeliti svoje vrijeme i energiju između obitelji i posla”, napisao je na Instagramu.

“Kad se Kensli rodila, otišao sam na turneju dva tjedna kasnije i propustio sam neke od najvažnijih događaja u njezinom životu, ali još važnije je bilo to što nisam bio uz njezinu majku kad sam joj bio najpotrebniji. U ovom trenutku kao muž i otac dvoje djece shvatio sam da ne mogu ponovno pogriješiti. Moram biti koristan i dostupan svojoj supruzi u ovim prvim mjesecima odgajanja Kensli i Marli”, istaknuo je.

“Ispričavam se jer znam koliko je ljudi računalo na to da će me vidjeti uskoro, nadam se da me razumijete i da ćete mi oprostiti”, stoji u objavi.

Povezano: Hoće li zbog muža Serene Williams i hrvatski očevi češće na rodiljni dopust?

Očevi ne uzimaju dopust zbog socijalnih normi i financijskih pritisaka

Odlična je stvar što uzima vrijeme kako bi bio sa svojom obitelji, ali to želi većina muškaraca. No, istraživanja navode da socijalne norme i financijski pritisci im stvaraju osjećaj da ne mogu.

Alexis Ohanian, muž Serene Williams, je u rujnu 2017. uzeo 16 tjedana dopusta kako bi bio sa suprugom i bebom. Kao jedan od osnivača i vlasnika popularne internetske stranice Reddit, čije se bogatstvo u trenutku sklapanja braka s tenisačicom procjenjivalo na 9 milijuna dolara, Ohanian si je mogao priuštiti taj „luksuz“, a sada mu je želja to omogućiti svim očevima u Americi.

Očevi žele iskoristiti očinski dopust, ali trebaju im biti plaćeni i dostupni bez žrtvovanja dopusta drugog partnera. Trebaju prestati biti stigmatizirani zbog toga jer otac koji je uključen u djetetov odgoj može potaknuti kognitivni, bihevioralni i psihološki razvoj, pokazuju istraživanja.

Foto: Instagram Chance the Rapper

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -