Održan TURfest na Trsatskoj gradini u Rijeci – spoj gospodarstva i kulture dviju zemalja

Na Trsatskoj gradini održan je TURfest – manifestacija kojoj je cilj upoznavanje hrvatske i turske tradicije i kulture, kroz razne oblike umjetnosti te gastronomiju i modu, ali i gospodarstvo.

TURfest u Rijeci

Manifestacija je održana u organizaciji Hrvatsko-turskog društva Rijeka, dok su suorganizatori Turski kulturni centar Yunus Emre, TIKA – turska razvojna agencija, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova i Kentbank.

TURfest

Na prostoru Trsatske gradine, kroz kulturno-gastro-modni event predstavljeni su različiti segmenti kulture obaju naroda pa su tako posjetitelji u spilji mogli razgledati slike umjetnika Ismeta Rešita, a u glazbenom dijelu programa nastupao je Yarkin trio iz Istanbula te violinistica Iva Štefančić.

TURFest

U modnom dijelu manifestacije posjetitelje su oduševile kreacije mlade turske modne kreatorice Esme Kazim te uvijek prekrasne kreacije Sally atelier-a, ali i osebujan nakit Zlatna kiša.

TURFest

Posjetitelji su mogli razgledati i izložbeno edukativne kornere Hrvatsko-turskog društva Rijeka, Kentbank-e i TIKE, a predstavili su se i riječki trgovački centar ZTC, Jeordie’s te Zlatna kiša.

TURFest

Kroz program prisutne je vodila naša članica Marija Mažar koja je bila involvirana i u organizacijski dio događanja za koji ima samo riječi hvale:

“TURFest je zanimljiv spoj puno djelatnosti, bila je to prilika da u Rijeci upoznamo tursku kulturu, delicije, gospodarstvo, ali i da našim gostima pružimo doživljaj za pamćenje uz naš dizajn, gastro scenu i gospodarski jake subjekte. Cilj događanja bilo je upoznavanje i umrežavanje i mislim da su svi sudionici uživali u svemu što su im organizatori i suorganizatori pripremili.”

Foto: Alura

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više