Imamo ideje kako najefikasnije pospremiti sezonsku odjeću iz ormara

Stiglo je proljeće, a s njim i više temperature i vrijeme je da iz ormara izvučemo kratke rukave i laganiju odjeću. Jakne, veste i topla obuća nam sljedećih nekoliko mjeseci neće trebati pa je moramo pospremiti kako bismo ljetne odjevne komade mogli rasporediti u ormar na dohvat ruke. Donosimo prijedloge i savjete kako i gdje odložiti zimsku odjeću dok nam ponovo ne zatreba.

Operite zimsku odjeću

Jakne, kaputi, veste, čizme i ostala zimska odjeća i obuća nam idućih mjeseci neće trebati, a da biste je pravilno pospremili i sačuvali kada vam opet zatreba, najbolje bi bilo oprati je prije pospremanja. Odjeća će ostati sačuvana i bit će svježija kada ju ponovo budete nosili. Ne zaboravite na obuću. Nju bi također bilo dobro očistiti i po potrebi nanijeti zaštitne sprejeve i sredstva kako bi ostala zaštićena i spremna za sljedeću sezonu.

Miris bakinog ormara

Sezonsku odjeću koju neko vrijeme nećete nositi treba dobro zaštititi. Iskoristite lavandu kako razni moljci i kukci ne bi oštetili vaše omiljene komade. Ostavite vrećice lavande na mjesta gdje će odjeća stajati u mjesecima kada ju ne nosite.


Pročitajte više: Proljetno čišćenje ormara: Kamo s odjećom koju više ne nosite?


Spas u prostorima bez vlage

Ako imate dovoljno prostora u ormarima, izvucite odjeću koja vam je sada potrebna na vidljivo mjesto i naprijed, a onu koja vam trenutno ne treba odložite u druge dijelove ormara. S obzirom na to da uglavnom nemamo dovoljno mjesta da bismo svu odjeću držali u ormarima, iskoristite vrh ormara, prostor ispod dijela za vješalice, mjesto ili kutije ispod kreveta za odlaganje odjeće. Ako na tavanu, u garaži ili podrumu imate ormar i u prostorijama nema vlage, ta mjesta iskoristite za odlaganje zimske obuće i jakni.


Pročitajte više: Kako se riješiti nereda i biti sretnija? Neuredan dom rezultira neurednim umom


Radnje ponovite i na jesen

Upotrijebite velike vreće koje se mogu dobro zatvoriti. U njih stavite vrećice s lavandom da zaštitite odjeću. Jakne i ostale komade odvojite u posebne vreće kako zatvarači na jaknama ne bi oštetili i pokidali veste. Provjerite džepove i teže i veće odjevne komade stavite na dno, a laganije slažite prema vrhu. Važno je ispustiti zrak iz vrećica i dobro ih zatvoriti kako nikakvi mirisi, kukci i moljci ne bi došli u doticaj s odjećom. Odjeću uredno složite.

Bit će vam jednostavnije ponovo zamijeniti sezonske komade kada vas ovaj zadatak ponovo dočeka za nekoliko mjeseci. Zimske cipele i čizme također možete spremiti u vreće, Ako imate kutije za cipele, držite u njima obuću koju trenutno ne nosite.

Foto: Canva

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -