Pet ključnih razloga zašto smo objavili knjigu #ŠEFICA – muška perspektiva

„Stilus knjiga“ mali je izdavač. Najviše objavljuju ljubavne i erotske romane. Ali vremena se mijenjaju pa su se, proteklih mjeseci, usredotočili na knjige koje imaju malo više karaktera te šalju poruku.

Odabrali muškarci

U Stilusu rade samo muškarci. Pitali smo ih zašto su objavili #ŠEFICU, a ovu su njihovi razlozi:

1. #ŠEFICA je stvarno dobra knjiga. Čak bismo se usudili reći da je puno, puno bolja nego što biste očekivali kada je vidite ili samo prelistate. Kada biste iz nje izvadili desetak citata te ih, uokvirene, stavili na zid, njihov utjecaj na vaš život bio bi snažan, u to smo uvjereni. Sophija je žena s jakom ličnošću (za neke i prejakom) koja se izborila za sebe i napravila poslovni imperij bez inicijalnog ulaganja. Sophija je role-model za žene, ali i za sve one koji žele uspjeh i slobodu koju nam pruža novac i neovisnost.

2. Promatrajući razvoj događaja na političkoj sceni (kod nas i globalno) shvatili smo da je vrag odnio šalu. Desničari, desničari svuda oko nas. Ludilo se proteže medijima kao nekakva crna i ljepljiva melasa. Ono što izdavač može napraviti jest izraziti svoje mišljenje preko knjiga koje objavljuje. #ŠEFICA je izraz zdravog otpora i inspiracija da život može biti bolji uz samo malo truda, kreativnosti i dobre volje.

3. Spoj svijeta mode i svijeta biznisa, o kojem knjiga govori, idealan je za predstavljanje ovih progresivnih ideja široj publici. Ovu će knjigu pročitati i demografske skupine koje inače ne čitaju, ili čitaju, ali vrlo malo i to najčešće romane. Knjiga za plažu koja je inteligentna, a lako se čita? Može.

4. Ove je godine Netflix prikazao seriju koja je napravljena prema predlošku knjige. To je izazvalo interes domaćih i međunarodnih medija te tako knjigu ponovno oživjelo. Inače je objavljena 2015., kada smo smatrali da tržište nije spremno za priču o online uspjehu u Americi. Stvari su se značajno promijenile u ove dvije godine, i sada Hrvatice itekako mogu razumjeti o čemu Sophija govori.

5. Volimo žene koje se suprotstavljaju uvriježenim pravilima i nisu pod utjecajem kolektivnog sna o izmišljenoj (fantazmagoričnoj?) ulozi žene u društvu. Kako bi vjerojatno ona sama rekla, Sophija „ne j**e živu silu“. Upravo tako i treba biti.

Šefica

Knjigu je objavio Stilus, a možete je kupiti i u našem web shopu po cijeni od 129,00 kn.

Foto: Stilus

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

održivo poslovanje poduzetnika

Hrvatske poduzetnike u održivom poslovanju koče financije. ‘Održivost nije trošak nego...

Glavni razlog zašto se više hrvatskih malih i srednjih poduzeća (MSP) nije okrenulo održivom razvoju je nedostatak javnih poticaja, održivih financija,...