Pogledajte Villu Zaru koja je dobila međunarodnu nagradu European Property award u kategoriji arhitekture

Villa Zara izgrađena je 2013. godine u Zadru, u naselju Kožino. Za ovaj projekt ville za odmor zaslužni su projektant Šime Babin i arhitekt Emil Stijepčić iz tvrtke 3 D studio iz Pule koja je dobila i prestižnu nagradu European property award 2013. u kategoriji arhitektura individualne gradnje. Nagrada je bila dodijeljena u Londonu na gala večeri u hotelu Grosvenor house.

Međunarodna nagrada – European Property award

Nagrada European Property award, dio je nagrade International proparty award, koja obuhvaća cijeli svijet, a dijeli se po regijama: Azija-Pacifik, Afrika, Karibi, Centralna i Južna Amerika, SAD, Velika Britanija i Europa.

Villa Zara

Nagrada je ustanovljena 1995. godine, a isprva je obuhvaćala 10 kategorija, dok je danas to više od dvadeset. Sponzorirana je od značajnih tvrtki poput Yamaha, Samsung, Mercedes Benz, Bently Motors, Astone Martin i mnogih drugih, dok su za medijska sponzorstva zaduženi Daily Mail i SNBC Arabia. U timu za selekciju i ocjenjivački sud uključeno je 70-tak volontera, uglednih stručnjaka i profesionalaca iz cijeloga svijeta, iz raznih područja koje obuhvaća nagrada.

Iako International Propery award ne dodjeljuje novčane nagrade, nego samo priznanja pobjednicima, jer je smisao nagrade prezentacija tvrtke i osobno upoznavanje s utjecajnim i uspješnim investitorima i ulagačima iz cijelog svijeta, to je izvrsna prilika za zaključivanja novih poslova i izvan Hrvatske.

Skala Babin grupa Šime Babina i Vesne Skale

Tvrtka 3 D studio je član Skala Babin grupe iz Pule, čiju jezgru čine Šime Babin, i Vesna Skala, dipl. ekonomistica. Tvrtka je osnovana 1996. godine i ima dugogodišnju tradiciju, a neformalni naziv je Studio Babin, prema Šimi Babinu, njenom osnivaču.

Šime Babin se zapravo cijeli svoj radni vijek bavi projektiranjem. Na početku karijere radio je u Urbisu, u najvećoj tvrtki za projektiranje u Istri, a samostalno je krenuo od 1986. godine. Njegov arhitektonski  i dizajnerski rukopis dobro je poznat u Istri, ali i u Zadru, na Krku, pa  i šire.

Njegove se građevine prepoznaju po rafiniranom stilu interijera i eksterijera. Kuće koje on projektira nisu samo kuće, artefakti koji fasciniraju monumentalnošću ili formom, njegove kuće fasciniraju osjećajem za harmoniju. Svaka njegova kuća je dom za određenu obitelj. Kako ga je nazvao jedan novinar – on je prije svega umjetnik.

Villa Zara

Iako je diplomirala ekonomiju, i Vesna Skala je tijekom života gotovo uvijek bila povezana s umjetnošću. Svoju je karijeru započela radeći u računovodstvu na željeznici u Puli, ali se paralelno bavila organizacijama kulturnih manifestacija u Istri. Prvu agenciju za nekretnine u Puli otvorila je 1991. godine, a kao poznavatelj i zaljubljenik u umjetnost, 2000. godine osmislila je i organizirala sa svojim partnerima iz glazbenih krugova, međunarodni glazbeni festival world, etno i jazz glazbe- Istraetnojazz festival.

Njena sklonost ka  arhitekturi i dizajnu došla do punog izražaja  u životnom i poslovnom partnerstvu sa Šimom Babinom. U tom se partnerstvu sublimira njeno raznoliko iskustvo iz mnogih područja, a zajednički projekt San Antonio otvorio je nove mogućnosti za daljnja istraživanja kroz kreaciju i rad na novim poslovnim izazovima.

Villa Zara

„Arhitektura i dizajn mediteranskog senzibiliteta ono je što nas najbliže definira; Imamo dugogodišnje iskustvo i respektabilno znanje na tom području“, rekli su nam.

U svom radu osmišljavaju i realiziraju projekte u koje vjeruju. „Vjerovali smo naprosto zato što promišljamo i djelujemo iz svog znanja i svojih uvjerenja koja na prvo mjesto nisu stavila novac, nego ideal. Tragom tog ideala pronašli smo partnere i bili u mogućnosti realizirati ideje. Mi smo kao ljudi iz struke osjetljivi na pojave  devastacije u prirodi i okruženju, graditeljstvu i urbanizmu. Željeli smo učiniti iskorak koji će inicirati novi način razmišljanja, koji  će potaknuti pozitivne promjene.“

Baveći se etikom, estetikom, kulturom, tradicijom,  filozofijom, ekologijom, graditeljstvom, arhitekturom i dizajnom došli su do ostvarenja koja su uspjela dotaknuti  javnost, struku i  medije.

Villa Zara

A pored klijenata za koje projektiraju ili grade, nametnula se i potreba za mogućim partnerima i ulagačima zainteresiranim za ulaganja u Dalmaciji i Istri. Naš interes se okreće ka turističkim kapacitetima namijenjenim zdravlju, sportu i rekreaciji“, zaključili su.

Foto: Skala Babin grupa

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više