Sheryl Sandberg u novoj knjizi “Opcija B” govori o tuzi i ozdravljenju

Šefica operacija u Facebooku Sheryl Sandberg je inspiracija mnogim ženama koja otvoreno i iskreno priča o boli zbog smrti supruga.

Kako navodi Recode, upravo završava novu knjigu „Opcija B“ u kojoj govori o tome kako se liječiti od nedaća i suočiti se s teškim okolnostima. Naziv „Opcija B“ je zbog savjeta koji je dobila od prijatelja, profesora s Wharton School Sveučilišta u Pennsylvaniji, Adama Granta, nakon prerane smrti supruga.

Adam Grant je ujedno i koautor knjige. Na svom je Facebook profilu napisao da knjiga govori o tome kako se možemo suočiti s nedaćama u životu, pronaći smisao i vratiti se jači.

„Opcija B“ – osobne priče o raznim vrstama gubitaka

Njen suprug Dave Goldberg je neočekivano umro za vrijeme putovanja u Meksiku u svibnju 2015. godine. Osim njene priče, Grant je napravio istraživanje pa se tako u  knjizi  nalaze mnoge osobne priče o raznim vrstama gubitaka – o tome kako govoriti o teškim temama, tješiti prijatelja koji pati, izgraditi čvrste brakove ili odgojiti djecu.

Ovo nije njihova prva knjiga. Naime, Sandberg i Grant autori su i knjige “Originals” o nekonformistima.

No, knjiga “Opcija B” neće biti ni nastavak bestselera iz 2013. o ženama na radnom mjestu, “Lean In: Women, Work, and the Will to Lead”, koju je Sandberg  napisala s Nell Scovell, iako su mnogi to očekivali. Ovom knjigom autori žele pomoći ljudima u rješavanju tuge i procesu ozdravljenja, te kako pronaći smisao nakon tragedije. Prema mišljenju stručnjaka, ljudi danas često izbjegavaju raspravu i radije pate sami.

Sandberg je nedavno i na Sveučilištu Berkeley otvoreno pričala o suprugovoj smrti. U emotivnom je govoru tada podijelila lekcije o nadi i snazi. „Teški dani određuju tko smo mi zapravo. Neće nas definirati ono što smo postigli, već što smo preživjeli“, rekla je.

Nakon smrti supruga, Sandberg oglasila se i na Facebooku na kojem je objavila dugačak status prepun boli i iskrenosti. U statusu je spomenula i obiteljskog prijatelja s kojim se dogovorila da će zamjenjivati Davea u aktivnostima koje samo tate mogu obavljati s djecom. Tad je plakala kako hoće Davea, opciju A. Prijatelj joj je na to odgovorio „Opcija A nije dostupna, ajmo zato rasturiti opciju B“. Tad je obećala Davidu da će dati sve od sebe da rasturi tu opciju.

Foto: Financial Times – Drew Altizer/Flickr

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Mazalin izvršna direktorica

Dok javno zdravstvo guše liste čekanja, u fokus dolaze privatne klinike

Centar za žensko zdravlje, pružatelj usluga vrhunske kvalitete s više od 10 priznanja NajDoktor, poliklinika u koju se pacijentice uvijek vraćaju...