Kako na vrijeme prepoznati i spriječiti kaos u uredu?

Uredski trač ne mora nužno biti loš, već se može pretvoriti u nešto korisno. Tračevi ne moraju uvijek biti vezani uz suradnike i kolege na poslu, mogu se ticati i same tvrtke i biti vrijedan izvor informacija koji je moguće pametno iskoristiti za napredovanje u karijeri. Ili pak mogu skrenuti pozornost na situaciju o kojoj inače ne bi imali nikakve informacije.

No, da biste bili upućeni u sve što se događa na poslu, da biste čuli trač, ili dobili neku važnu informaciju, najprije trebate izaći iz svog ureda. Ako ste uz to i šef, svakako trebate biti upućeni u sve stvari koje se događaju u tvrtki, osobito one loše. Umjesto da zadnji saznate za to, izađite iz ureda i budite u toku sa svim stvarima.

Izađite iz ureda i razgovarajte s ljudima

Zaposlenicima je teško kada moraju nadređenoj osobi javiti loše vijesti, osim ako imaju velikog povjerenja u svog šefa i znaju da mu mogu reći istinu.

Stoga, dajte zaposlenicima do znanja da vam mogu reći loše vijesti. Zapravo, da vam je trebaju odmah reći.  Tammy Tierney savjetuje da kod svakog izlaska iz ureda – u hodniku, kuhinji ili u dizalu popričate barem s jednom osobom.

Održite jednom tjedno i pojedinačne sastanke, kod kojih će svaki zaposlenik moći sjesti s vama i dati vam svoja izvješća. Kada to postane rutina, razgovori će postati i dublji i smisleniji, nastavlja Tierney.

Osim toga, imajte i zajedničke sastanke na kojima se mogu dijeliti i razvijati nove ideje. Dajte im do znanja da vam je prioritet komunikacija s njima.

I svaki im put postavljajte puno pitanja. Tierney ističe kako se pritom možete iznenaditi koliko su neki od mirnijih kolega pažljivi i pronicljivi. Vaša otvorenost i iskrenost potaknut će vaš tim da se zajedno suočavate s izazovima i rješavate probleme prije nego postanu nepremostivi.

Foto: 123rf

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više