Alexis Ohanian je za javnost samo “suprug Serene Williams”, ali nema problema s tim!

Alexis Ohanian, suprug Serene Williams ponosan je na njezina postignuća. Iako je jedan od suosnivača Reddita, poznate internetske platforme, nema problema s tim da javnosti bude poznat samo kao “suprug Serene Williams”.

Primijetili su to i korisnici Twittera, koji su ga zbog toga pohvalili. “Sviđa mi se što ti ne smeta kad te nazivaju ‘mužem Serene Williams'”, napisala je jedna korisnica, na što je Ohanian odgovorio: “Jednog dana ću biti milijarder koji je sve postigao vlastitim radom, a većina ljudi će me i dalje znati kao Sereninog muža i Olympijinog oca, i meni je to u redu”.

Serena je u intervjuu za Bumble priznala važnost zajedničkog rada na vezi. “Brak sam po sebi nije sreća, ali može biti ako radite na njemu. Ono preko čega ja ne bih mogla prijeći je nedostatak lojalnosti.”


Pročitajte više: Hoće li zbog muža Serene Williams i hrvatski očevi češće na rodiljni dopust?


Odani suprug

Alexis Ohanian već je mnogo puta dokazao da je odan svojoj supruzi i često ju brani od kritika. Bivši tenisač Ion Tiriac rekao je da je Serena prestara za igru i da bi trebala “dostojanstveno otići u mirovinu”. Alexis je odmah stao u obranu svoje supruge, napisavši na Twitteru: “Nikoga nije briga što misli Ion Tiriac. Guglao sam i doznao da moja trogodišnja kći ima više Grand Slam naslova od njega.”

Serena i Alexis u braku su tri godine, a sreli su se slučajno kada su odsjeli u istom hotelu u Rimu. Serena je otkrila da joj je suprug velika podrška i uvijek ju potiče da se potrudi više. “On me uvijek gura na svjetlo, na pozornicu, čak i onda kad ne želim biti. Uspio me dogurati do postignuća za koja nisam nikad mislila da ću ih ostvariti. U prijašnjim vezama sam uvijek imala osjećaj da moje svjetlo blijedi, ali sada imam osjećaj da mogu sjati koliko god hoću i raditi što god hoću.”

Legendarni glumac George Clooney razmišlja na sličan način kao i Alexis koji se prije nekoliko godina na jednom događaju predstavio kao “suprug Amal Clooney”. Bio je to komentar na medijske ntapise koji aktivisticu za ljudska prava i odvjetnicu često reduciraju na “suprugu Georgea Clooneyja”, ponekad ne navodeći uopće njezino ime.


Pročitajte više: Muškarci u sjeni žena: Kako je Sheryl Sandberg proslavila svog uspješnog zaručnika, a George Clooney postao poznat kao suprug Amal Clooney?


Pokretač promjena

Osim što je posvećen svojoj ženi, Alexis Ohanian planira mijenjati radne uvjete za očeve diljem Amerike. U svojoj tvrtki već je uveo rodiljne dopuste za očeve, a pokrenuo je i inicijativu Pledge for Paternity Leave kako bi pomogao pobijediti društvenu stigmu koja muškarce odvraća od uzimanja roditeljskog dopusta.

Roditeljski dopust za očeve u Americi je velika novost jer još uvijek ne postoji nacionalni plan plaćenog roditeljskog dopusta bez obzira na spol roditelja. Majkama i očevima dostupan je jedino neplaćeni dopust kojeg pokriva Family and Medical Leave Act, a njime se koristi oko 60% Amerikanaca. Promjene se uvode postupno te je nekoliko saveznih država, poput Kalifornije i New Jerseyja uvelo plaćeni roditeljski dopust prema prosječnoj plaći zaposlenika.

Alexis Ohanian pokazuje važnost podrške koju zaslužuje svaka žena kako bi mogla napredovati u poslu i na privatnom planu, a potiče i promjene u američkom društvu razbijajući stigme o očinstvu koje još uvijek postoje. Čak i ako u povijesti ostane upisan “samo” kao suprug Serene Williams, njegov utjecaj je veoma važan u donošenju pozitivnih promjena.

Foto: Alexis Ohanian Instagram

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

joga u Istri

Što kažete na joga reset u Istri? Mi kažemo jedno veliko...

Svi ponekad osjetimo mali zamor, umor, zasićenje svim informacijama, obvezama, našim ulogama, možda i odnosima, svim onim moranjima i trebanjima. Poželimo...
- Advertisment -