Od nedjelje se tate i djeca mogu uključiti u biciklističku etapu Dadathlona

U nedjelju 20. lipnja 2021. godine počinje nova etapa Dadathlona, virtualnog natjecanja za tate i djecu.

Kako bi se tate i djecu potaknulo na kvalitetno provođenje vremena zajedno, natjecanje se održava u tri etape – u travnju su trčali, sada će voziti bicikl, a u rujnu planinariti. U prvu etapu uključilo se čak 400 očeva iz 24 zemlje diljem svijeta – od Brazila preko europskih zemlja i Južnoafričke Republike do Indije, Kine i Novog Zelanda. Zahvaljujući djeci koja su trčala s tatama, u prvoj je etapi Dadathlona sudjelovalo više od tisuću ljudi. Organizatori utrke Šveđanin Thomas Pickelner i Hrvat Marino Manzoni iz neprofitne organizacije DaddyHood Europe nadaju se da će iduće etape natjecanja imati još više sudionika.


Pročitajte više: Pandemija promijenila očinstvo: Tate preuzimaju veći dio obaveza oko brige za djecu!


“Nakon prve etape uživali smo u komentarima sudionika. Očevi su s djecom trčali, jačali svoj međusobni odnos i stvarali zajedničke uspomene. Šveđani su bili najbrojniji sudionici u natjecanju, no gotovo četvrtina sudionika je bila iz Hrvatske što je fantastično! Dakle, Hrvati su bili drugi po brojnosti. Očevi su pokazali da žele graditi još bolje odnose sa svojom djecom”, kazao je Manzoni.

U natjecanju nisu važni ni brzina ni ostvarivanje cilja, nego osnaživanje veze između očeva i djece bavljenjem fizičkom aktivnošću na svježem zraku.


Pročitajte više: Jedan tata na LinkedInu nas je oduševio posvetom upućenoj kćerki, morate ju pročitati!


“Trčao sam sa svojim kćerkama blizankama koje su tinejdžerice. Dadathlon nas je dodatno povezao i pokušali smo trenirati još više fokusirani na obitelj. Napravili smo nešto što sam mislio da ne možemo – pretrčali smo 15 kilometara! Sada razmišljamo o prijavi na polumaraton”, rekao je David Willows iz Bruxellesa.

Sudjelovanje u natjecanju u potpunosti je besplatno, a informacije o prijavi nalaze se na internetskoj stranici .

Etapa Dadathlona u kojoj očevi i djeca voze bicikl, traje do nedjelje 27. lipnja. Otac i dijete mogu voziti bicikle zajedno, a otac može i voziti dijete na biciklu ili u prikolici za bicikl.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

najava konferencija javna uprava

Žene koje su uspjele u javnom sektoru okupile smo na konferenciji...

Iako čine većinu zaposlenih, u javnom sektoru žene su nedovoljno zastupljene na vodećim pozicijama. Od 128 gradova, žena vode tek njih...
- Advertisment -