Uz novi uređaj za samoobranu svaka će se žena osjećati sigurnom tijekom trčanja

Kako se povećava broj ljudi koji se bave rekreativnim trčanjem, tako se povećava i broj tehnoloških izuma namijenjenima za trčanje – od gadgeta do raznolikih aplikacija koje se, među ostalim, brinu i za vašu sigurnost.

Upravo je o sigurnosti tijekom rekreacije počelo razmišljati sve više trkača, naročito žena. Dok je svima poznat dobar stari „pepper spray“, odnosno mini suzavac, jedan je izumitelj godinama radio na novom proizvodu, sada usavršenom i dostupnom na tržištu.

Uređaj za samoobranu tijekom trčanja

Al Levine izumio je uređaj za samoobranu pod nazivom TigerLady. Uređaj, koji se nosi u ruci, ime je dobio zahvaljujući oštrim kandžama, nalik onima kod mačke, koji se izbacuju pritiskom ruke.

Osim što je TigerLady odličan uređaj za samoobranu, on može biti i od velike pomoći policiji jer na vrhu kandži ima utore, koji mogu skupiti DNK napadača.

„Želimo da se žene u svakom trenutku osjećaju sigurnima. Držanje ovog uređaja će pomoći ženama da imaju više samopouzdanja, ali i da budu svjesne svoje okoline“, rekao je Jeff Levine, suosnivač tvrtke.

Uređaj_za_samoobranu_TigerLady

Uređaj je izuzetno lagan za nošenje, a zbog svoje veličine može se nositi i u džepu. Štoviše, svaka ga žena može nositi i u izlazak u grad i staviti ga u torbu. Kako TigerLady nije smrtonosno oružje, nisu potrebne nikakve posebne dozvole za nošenje, kao ni obuka za rukovanje. Djeluje samo laganim stiskom ruke, a izuzetno je efektivan. Uostalom, budući da djeluje na mehaničkom principu (pritiskom ruke), ovom uređaju nisu potrebne baterije, niti ima rok upotrebe.

Izumitelj ovog proizvoda je Al Levine, koji ga je patentirao još davne 1978. godine, a sve do danas Al i njegova obitelj su uređaj usavršavali. Uz to, obitelj Levine s ponosom ističe kako je proizvod napravljen u SAD-u, a proizvode ga veterani rata.

TigerLady ima i humanitarnu svrhu. Prihode od prodaje TigerLadyja (jedan po cijeni od 36 dolara) će obitelj Levine proslijediti krajem godine u humanitarne svrhe, odnosno jednoj od četiri odabrane neprofitne organizacije, koje su posvećene borbi protiv nasilja nad ženama.

Foto: TigerLady

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više