WinDays16 konferencija: “Ne treba se bojati oblaka – u oblaku je budućnost”

Treći dan WinDays16 konferencije u Poreču, 28 travanj 2016. godine, u potpunosti je posvećen Technology temama s naglaskom na najnovija rješenja za unaprjeđenje poslovanja, novosti o Microsoft proizvodima vezanima uz SQL server, Windows server i Azure. Dva nova smjera kojima se posvetila posebna pozornost su i digitalni marketing te otvoreni kod.

Poslovanje u oblaku je budućnost tehnologije

U uvodnom govoru Technology dijela konferencije Tomislav Tipurić, direktor sadržaja WinDays16 konferencije istaknuo je da je poslovanje u oblaku budućnost tehnologije te kako je Microsoft uložio preko 6 milijardi dolara u razvoj clouda, a trenutno ima 28 data centara diljem svijeta. Istovremeno, Microsoft Azure bilježi ogroman rast i to do 200 % u posljednjih godinu dana, što dodatno dokazuje njegovu uspješnost.

O praktičnoj primjeni poslovanja u oblaku govorio je Draženko Kopljar (PBZ) iz ugla banke koja je u potpunosti svoje poslovanje prebacila u oblak – „Poslovanje u oblaku je produktivnije, brže i ekonomičnije. Ne treba se bojati „oblaka“, u „oblaku je budućnost.“

WinDays16 konferencija

Adis Jugo (skybow AG) i Domagoj Pavlešić (dizzy.hr) prikazivali su nove mogućnosti Power BI rješenja preko Azurea, koje mogu uključiti BI u vlastite aplikacije. O korištenju BI (Business Intelligence) govorio je i Jesus Serrano Castro (Real Madrid) koji je na primjeru kraljevskog kluba Real Madrid govorio o mogućnostima hiper-targetiranja, obradi ogromnih količina podataka koje su iznimno važne za poznavanje ciljane skupine potrošača, ali i predviđanje njihovog ponašanja.

Također, govorio je i o „Stadionu kod kuće“,odnosno hologramskoj tehnologiji koja će ljubiteljima nogometa omogućiti ugođaj stadiona u vlastitom domu.

Domagoj Pavlešić (dizzy.hr) predstavio je developerske mogućnosti u Microsoft tehnologijama i najavio predavanja u sklopu WinDays16 konferencije  koja će obrađivati iste teme.

Borba protiv cyber kriminala

Technology dio WinDays16 konferencije započeo je u srijedu, a među brojnim predavanjima posebnu pozornost je privuklo predavanje Jacka Pinede, regionalnog voditelja Digital Crimes Unit, Odjela za digitalne zločine kompanije Microsoft, tijekom kojega je objasnio na koji način se Microsoft bori protiv cyber kriminala.

„Cyber kriminal postao je ozbiljna prijetnja u današnjem umreženom svijetu, a samo u Sjedinjenim Američkim Državama 3,3 milijuna ljudi godišnje postaju žrtve ovakvih napada koji uzrokuju štetu veću od milijardu i pol američkih dolara.“, naglasio je Pineda. No, jednako tako ističe kako Microsoft kao vodeća kompanija u borbi protiv cyber kriminala ulaže ogromne napore kako bi u suradnji s vladama, kompanijama i organizacijama diljem svijeta spriječila ovu vrstu kriminala.

WinDays16_konferencija3

U prvom setu predavanja trećeg dana WinDays16 konferencije izdvajamo izlaganje Sandera Berkouwera (DirTeam.com) na temu „Hybrid Identity in 4 steps with Azure AD Connect“ te predavanje Ide Pandur (ENTG)  na temu razumijevanja kreativnog procesa u digitalnom marketingu. Ida Pandur je naglasila kako „Biti digitalac nije posao, već način razmišljanja“, što dodatno naglašava važnost holističkog pristupa sagledavanju digitalnog marketinga u sklopu kompanije, kao i strateškog razmišljanja pri osmišljavanju projekata.
Detaljan pregled rasporeda WinDays konferencije pogledajte ovdje. Više o konferenciji možete saznati i u video prilogu. Informacije o novostima o WinDays16 konferenciji možete pratiti i na društvenim mrežama: Facebooku, Twitteru, YouTubeu i LinkedInu.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

UGP konferencija

UGP konferencija i ove godine okuplja stručnjake, vizionare i entuzijaste

Mjesto gdje se susreću inovacije, strateško razmišljanje, slave dosadašnji uspjesi i postavljaju temelji za budućnost hrvatskog poduzetništva. Sve ovo objedinila je...